Lauri Markkanen (vasakul).Foto: Ethan Miller
Korvpall
13. juuli 2017, 13:33

VIDEO | Soome imemehe esimesed mängud Chicago Bullsi ridades on kulgenud kui Ameerika mägedel

Korvpalliliiga NBA draftis seitsmendana valitud soomlane Lauri Markkanen on Chicago Bullsi eest platsil käinud kolmes NBA suveliiga kohtumises ja tulemused on seni olnud eriilmelised.

Keskmiselt on 20aastase ja 213 cm pikkuse Markkaneni saagiks jäänud 14 punkti, 9 lauapalli ja 1 resultatiivne sööt. Visketabavus siiski kiita pole - väljakult on ta tabanud vaid 29,3 protsendiliselt, kolmesed on 24 protsenti.

Kaugviskeid armastav soomlane tegi senise parima esituse 82:73 võidumängus Washington Wizardsi üle, kui tema arvele jäi 20 punkti, 10 lauapalli ja üks blokeeritud vise. Viskeid tabas ta väljakult 17st 6, aga kolmesed olid igati soliidsed 10st 4.

55:75 kaotusmängu Atlanta Hawksile Markkanen aga ilmselt meenutada ei taha. 13st väljakult sooritatud viskest tabas vaid üks, sealjuures läksid mööda kõik 10 kolmepunktiüritust. Kuus tabavat vabaviset aitasid ta siiski kaheksa punkti peale, plusspoolele tuleb kindlasti kanda ka neli kulpi.

Avamäng Dallas Mavericksiga jäi kahe äärmuse vahele, kui Markkanen viskas Bullsi kasuks 14 punkti ja võttis 8 lauapalli. Visked väljakult olid 11st 5, kolmesed 5st 2.

Drafti esimene valik Markelle Fultz (Philadelphia 76ers) hüppeliigese vigastuse tõttu suveliigas enam platsile ei tule, aga teisena valitud Lonzo Ball (Los Angeles Lakers) on iga kohtumisega paremasse hoogu läinud. Ööl vastu tänast viskas ta 76ersi vastu 36 punkti, võttis 8 lauapalli, jagas 11 resultatiivset söötu ja tegi 5 vaheltlõiget. Sealjuures pole temagi päris terve - mängujuhile teeb muret kubemelihase venitus.