David De Gea.Foto: Andrew Couldridge
Jalgpall
15. juuli 2017, 05:49

KUULUJUTUVESKI | Kas ManU ja Madridi Reali faksisaaga saab oma teise peatüki?

Juulikuu esimese päevaga avanes jalgpallimaailmas ametlikult suvine üleminekuaken. Õhtuleht toob Teieni alates tänasest kuni akna sulgumiseni kolm kuulujuttu ning avaldab arvamust, kui tõenäoliselt spekulatsioon tehinguks realiseerub.

1. Manchester City pole äärekaitsjate ostmisega lõpetanud. Prantsusmaa ajaleht L'Equipe väidab, et tuleval nädalal teatab City AS Monaco vasakkaitsja Benjamin Mendy ostust.

Hiljuti Tottenham Hotspurist paremkaitsja Kyle Walkeri soetanud Manchesteri klubi vajab hädasti lisajõudu ka vasemal pool, sest praegu on tiimi hingekirjas vaid üks tõupuhas vasakkaitsja: serblane Aleksandr Kolarov.

Benjamin Mendy. Foto: MARTIN BUREAU

Õhtulehe hinnang: Siin pole midagi heietada - Mendy liitumine Cityga on niivõrd loogiline, et meil pole tehingu õnnestumises mõtet kahelda. Väidetavalt teenib Monaco prantslase müügi eest 45 mijonit eurot.

2. Noor prantslane asendab Londonis Inglismaa meistrit. Nimelt viitab kõik sellele, et 22aastane AS Monaco kaitsev poolkaitsja Tiemoue Bakayoko liitub Chelseaga.

See tähendab, et suure tõenäosusega pole klubis enam kohta eelmisel hooajal Chelseaga Inglismaa meistritiitli võitnud Nemanja Maticile. Ent Londoni klubil pole serblase maha müümisega ilmselt probleeme.

Õhtulehe hinnang: Väidetavalt on Maticist huvitatud teine Londoni klubi Arsenal, Manchester United ning ka kaks klubi Itaalias - Torino Juventus ja Milano Inter.

Chelsea enda soov on Matic Inglismaalt "välja saata". Seega jäävad kaalukausile Saapamaa klubid, kellest Interi võib ilmselt kohe maha tõmmata. Rahvusvahelise vutimeedia arvates ei suuda Milano tiimi lepingupakkumine Matici nõudmisteni küündida.

Nemanja Matic. Foto: Peter Nicholls

Juventusel on kahtlemata piisavalt finantsmusklit, et 28aastane serblane enda ridadesse meelitada. Chelsea nõuab Matici teenete eest 45 miljonit eurot.

Usume siiski, et Matic mängib Chelseale väikese ninanipsu ning liitub hoopiski Bakayokost ilma jäänud Unitediga. Nimelt pole Juventusel tema mängustiiliga pallurit eriti vaja, ManU-l aga küll!

3. Madridi Reali ja David De Gea saaga alustab. Jälle. Hispaania pealinna kuninglik klubi on Manchester Unitedi väravavahi vastu huvi tundnud juba aastaid ning käimasoleval suvel üritatakse hispaanlast taas enda ridadesse meelitada.

Mäletatavasti oli Real De Gea hankimisele tunamullu väga lähedal, kuid liiga hilja faksi kaudu saadetud üleminekudokumendid ei andnud Hispaania klubile aega pabereid õigeks ajaks vajalikku kohta esitada.

Õhtulehe hinnang: De Gea tänavu Reali ei siirdu. Tema leping Unitediga kestab veel kaks aastat ning ilmselt tuleb üleminek tõsisemalt jutuks järgmisel aastal, sest väidetavalt pole Manchester De Gea jaoks üleliia tore koht elamiseks.

Mehele lähedal seisvad allikad on öelnud, et väravavahile meenutab Inglismaa suurlinn põrgut, sest seal paistab liiga vähe päikest.

David De Gea. Foto: Andrew Couldridge