Flora vs Levadia 3:3Foto: Tiina Kõrtsini
Jalgpall
14. juuli 2017, 21:23

7 VÕTIT | Flora ja Levadia kinkisid teineteisele viigipunkti ja jätkavad kaotuseta (2)

Eesti jalgpalli meistriliigas tegid Levadia ja Flora liidrite lahingus 3:3 viigi. 19. vooru järel juhivad liigat 49 punkti kogunud florakad, Levadia jääb endiselt nelja punkti kaugusele. Mõlemad meeskonnad jätkavad kaotuseta. Õhtulehe võtab tänase matši kokku seitsme võtmeküsimuse toel.

1. Mis otsustas mängu saatuse?

Võrdne hulk kingitusi. Otsa tegi lahti Levadia, kes matši avaminutiteks kuidagi valmis polnud. Ülipassiivse kaitsega anti pall Zakaria Beglarišvilile, kes kolmandal minutil võrku sahistas.

Seejärel asusid jõulumehe rolli florakad. Kõigepealt anti palli Jevgeni Kobzarile, kes palli posti lõi. Hetk hiljem ei suudetud reageerida Levadia väravavahi Sergei Lepmetsa pikale löögile, mis leidis Rimo Hundi, kes palli Mait Toomi selja taha saatis.

Veidi hiljem kinkis Madis Vihmann mänguvahendi Nikita Andrejevile, kes leidis Joao Morelli, kes omakorda palli värvasse saatis. Poolaja lõpus jäid florakad selgelt passiivseks ja lasid Tabil vabalt ründesse liikuda ning sööte jagada, mis kulmineerus Andrejevi väravaga. Kingitus kingituse otsa!

Teisel poolajal vähendas Flora kaotusseisu Vihmann, kes nurgalöögijärgses segaduses vabalt löögile pääses. Viigi vormistas Rauno Sappinen, jälle levadialaste enda segaduse tagajärjel.

Kokkuvõttes sai mängupilti vaadates selgemaks, miks Eesti meistriliiga hetke parimad jalgpalliklubid enam Eurosarjades kaasa ei tee.

Flora vs Levadia 3:3 Foto: Tiina Kõrtsini

2. Kas tulemus oli õiglane?

Absoluutselt. Võrdsete lahingus saavad peaaegu alati otsustavaks pisiasjad, kuid seekord eksisid satsid võrdselt. Kui pikalt tundus, et Flora kaitsjate vigasid on raske ületada, siis teisel poolajal ei suutnud omakorda Levadia mehed oma karistusalas korda majja lüüa.

3. Kuidas esinesid potentsiaalsed koondislased peatreeneri silme all?

Pigem kehvalt. Kui senise hooaja vältel on Flora mängujoonise selgroo moodustavad Mait Toom, Joonas Tamm, Madis Vihmann ja Brent Lepistu teinud hulga soliidseid esitusi, siis seekord läks küll asi veidi aia taha. Koondise peatreener Martin Reim istus tribüünil ja vaatas, kuidas mehed järjepanu eksisid.

Reimi kõrval jälgis matši ka abitreener Andres Oper, kelle silmis ei tõusnud ilmselt otsustavalt ka näiteks Rauno Alliku ja Rauno Sappineni aktsiad, soliidsemalt esines levadialane Rimo Hunt. Raske öelda, kui kaugel on treenerite radarilt näiteks Levadia poolkaitsja Andreas Raudsepp, kuid näiteks tema tegi nii mõnestki konkurendist sümpaatsema esituse.

4. Kes oli platsi parim mees?

Tabi. Veider on esile tõsta keskkaitsjat, kelle meeskonnale löödi kolm väravat, kuid tegelikult tegi mees soliidse etteaste ning toetas kõvasti ka rünnakut. Paljud Levadia ohtlikud momendid algasid tema söötudest, lisaks tegi mees vinge eeltöö kolmandale väravale.  

Flora vs Levadia 3:3 Foto: Tiina Kõrtsini

5. Mida peaksid meeskonnad edasist silmas pidades parandama?

Flora peab tänase matši kiiresti unustama. Pikalt suurepärast kaitset mänginud mehed ei tohi ühe kehvema esituse tõttu enesekindlust kaotada. Ilmselt teeb peatreener Arno Pijpers kiire peapesu, kuid juba homme on eksimused meelest läinud. 

Levadia ründeliinis valitseb kohati teatav ebakõla. Kui Morelli, Hundi ja Andrejevi omavaheline klapp veel veidi lihvi saab, siis võib sündida pidurdamatu ründeliin, mis omakorda hooaja otsustavas faasis väga suur rolli mängib. 

Flora vs Levadia 3:3 Foto: Tiina Kõrtsini

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Siia lisame esimesel võimalusel asjaosaliste kommentaarid.

7. Mis saab edasi?

Flora võõrustab juba esmaspäeval karikasarjas III liiga ida piirkonda kuuluvat Tartu Heliost. Tõsisemaks läheb asi järgmisel laupäeval, kui Taaralinnas minnakse meistriliiga raames vastakuti kohaliku Tammekaga. Flora edasine mängugraafik on pigem lihtne ning Meistriliiga esinelikuga ei minda vastamisi enne 22. augustit.

Levadiale sõidab reedel külla tänavu head hoogu näitav Narva Trans. Karikasarjas minnakse 25. juulil vastamisi uut hingamist otsiva Sillamäe Kaleviga.