Venus Williamsi jaoks oli tegemist kommirahaga. Foto: ADRIAN DENNIS
Tennis
15. juuli 2017, 11:33

Wimbledoni finalist keeldus intervjuust ja pidi seetõttu oma kurkut kergendama (4)

Selles, et Venus Williams on suurepärane naistennisist, ei kahtle keegi, kuid mõnikord pole ameeriklanna ajakirjanikele kõige vastutulelikum.

Williams hakkab täna Albionimaa muruturniiril jahtima oma kuuendat Wimbledoni naisüksikmängu tiitlit. Teel finaali meie lõunanaabri Jelena Ostapenko alistanud ameeriklanna keeldus aga pärast veerandfinaalkohtumist intervjuust uudistekanalile BBC, mille tõttu karistati teda 7500 dollari suuruse rahatrahviga.

Maailma edetabelis 11. kohal paiknevale Williamsile on säärane summa aga naeruväärne karistus, sest ainuüksi finaali jõudmisega on ameeriklanna taskusse pistnud ligi 1.5 miljonit dollarit. 

Wimbledonis finaali jõudnud Venus Williams. Foto: ANDREW COULDRIDGE

Samas tundub, et jootraha suurusjärku kuuluvast rahasummast ilma jäämine on tennisisti korrale kutsunud. Pärast poolfinaalis Johanna Konta vastu saadud võitu ameeriklanna intervjuudest enam ei keeldunud ja rääkis ajakirjanikega rõõmsameelselt ka mängujärgsel pressikonverentsil.

37aastase tennisisti jaoks pole ajakirjanikest kõrvalehoidmine sugugi mitte esimene kord sääraselt käituda. 2016. aasta Austraalia lahtistel trahviti teda 5000 dollariga, kui keeldus pressiga suhtlemast pärast avaringis väljalangemist. Sama tembu eest on Williams karistada saanud veel 2015. aasta Prantsuse lahtistel ja 2010. aasta Wimbledoni muruturniiril.