VTB Ühisliiga võttis kasutusele uue logo.Foto: vtb-league.com
Korvpall
15. juuli 2017, 14:31

Ühisliiga lõpetab Final Four, Kalevi huviorbiidis püsib endiselt Simmons

BC Kalev/Cramo jätkab Ühisliigas, mõnigi mäng võib kolida Kalevi spordihalli (1)

Moskvas toimus täna korvpalli VTB Ühisliiga nõukogu koosolek, kus traditsiooniliselt pandi paika uue hooaja koosseis. Liigas jätkavad täpselt samad 13 meeskonda, kes mängisid eelmisel sügisel-talvel-kevadel, teiste seas ka Eesti meister BC Kalev/Cramo.

Kalevi esindajana nõukogu koosolekul viibinud mänedžer Kaarel Sibul nentis, et suures plaanis ei muutu klubi jaoks midagi. "Meie jaoks tähtsaima muudatusena võeti vastu otsus, et varusaal peab mahutama vähemalt 1500 pealtvaatajat. See tähendab, et võime pidada osa mänge Kalevi spordihallis, põhiareeniks jääb endiselt Saku suurhall," märkis Sibul.

Teine muudatus puudutab televaatajaid - kõigil klubidel on uuest hooajast kohustus toota HD-kvaliteediga pilti. Kalevi mängudelt teeb ülekandeid jätkuvalt TV6.

Kui Ühisliiga aupresindent Sergei Ivanov nentis mõne kuu eest Venemaa meediale eelmisel hooajal viimaseks jäänud Permi Parmast rääkides, et Ühisliiga nõrgemate klubide eelarve peab oluliselt suurenema, siis Sibula sõnul ei varasemates selle suve vestlustes ega tänasel nõukogu koosolekul võetud klubide eelarveid üldse teemaks. Kalev jätkab sama suurusjärguga, mis on 1 miljoni euro ringis.

"Tingimused jäid Ühisliiga poolt üldiselt samaks. Samas - liiga sai kaks uut sponsorit, kellest üks on Hiinast - ning auhinnafond suureneb," tutvustas Sibul.

Suurim Ühisliigas toimunud muudatus läheb Kalevist suure tõenäosusega mööda - pärast veerandfinaale mängitakse hooajal 2017/18 Final Four. Ning veerandfinaalidega alustatakse alles mai lõpus, pärast Euroliiga Final Fouri. See tähendab, et ka põhiturniiri lõpp jäääb maikuusse.

Kalevil on lepinguga endiselt vaid peatreener Alar Varrak ja mängujuht Branko Mirkovic. Sibula sõnul ollakse viie eestlasest mängijaga - nimesid ei soovinud ta nimetada - lepingule lähedal, paberile loodetakse allkirju hakata panema järgmise nädala lõpus.

Välismängijatest on jätkuvalt huviorbiidis Mark Tollefsen ja ka Cedric Simmons, kelle kohta Varrak vahepeal rääkis, et tolle hinnaklass jääb nüüd juba liiga kalliks. "Simmonsile endale meeldis meie klubis ja suhtlus temaga jätkub. Näis," ütles Sibul.

Küll on vahepeal selgunud, et kui Kalev ei pääse Meistrite liiga kvalifikatsioonist põhiturniirile (läbida tuleb kolm eelringi), siis aste madalamale, FIBA Europe Cupile mängima ei minda.

Eelmisel hooajal pälvis Kalev Ühisliigas mäletatavasti Minski Tsmoki ja Permi Parma ees 11. koha. Ka uuel hooajal pääseb play-off'i kaheksa paremat.