Korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk.Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
15. juuli 2017, 22:17

Lisatud Soku ja Keeduse kommentaar

Eesti korvpallikoondis purustas kontrollkohtumises Rumeenia

Eesti korvpallikoondis teenis Portugalis toimuval kontrollturniiril teise võidu. Kui eile alistati 74:60 kohalik koondis, siis täna oldi 87:55 üle Rumeeniast.

Peatreener Tiit Sokk saatis täna algviisikus väljakule Sten Soku, Jaan Puideti, Janari Jõesaare, Janar Taltsi ja Reinar Halliku. Avaveerandi võitis Eesti seitsme punktiga, pikemale pausile mindi juba 43:22 eduseisul. Teisel poolajal jätkus kõik samas rütmis ning Rumeenia jäi Eestile alla igas mänguelemendis. 

Võitjate resultatiivseimad olid Jõesaar ja Kristjan Kitsing, kes mõlemad viskasid 12 punkti. Erik Keedus lisas 11 silma.

Tiit Sokk: "Suhteliselt võib rahul olla. Rünnak oli enam-vähem normaalne ja kaitse toimis. Korralik esitus meie poolt. Eks me peame nüüd koju minema ja tegelema nende asjadega, mida on vaja järgi aidata.

Rünnak on mullusega võrreldes (mullu esimesel turniiril keskmiselt 63 punkti, tänavu 80 punkti – toim) parem, sest rivis on kogenumad mehed, kes suudavad seda mängu paremini lahti harutada. Kui mingeid puudujääke otsida, siis kaitselaud jäi meil siin nõrgaks, rohkem tuleb sellele rõhuda."

Erik Keedus: "Üksteiselugemine oli täna juba parem. Tabavuski oli meil neis mängudes üllatavalt hea. Eks me mängisime üsna hästi vabaks ka.

Portugali ja Rumeenia kaitse oli väga erinev, see andis meile võimaluse proovida erinevaid asju. Ses mõttes väga head, kasulikud mängud. Aga mingeid erilisi järeldusi meie seisu kohta kah teha pole põhjust."

***

Järgmise nädala lõpus mängib Eesti Rootsiga esmalt kodus ja seejärel võõrsil. Pärast seda mängime kaks korda Šveitsiga, samuti kodus ja võõrsil.