Ott Tänak pärast Sardiinia ralli võitmist.Foto: ANDREAS SOLARO
WRC
16. juuli 2017, 10:20

Saksa meedia: Toyota tahab Tänakut M-Spordilt üle osta (8)

Saksamaa portaal Motorsport aktuell kirjutas, et MM-sarjas osalev Toyota rallimeeskond jahib jätkuvalt praegu M-Spordi hingekirjas olevat Ott Tänakut.

Portaali hinnagul oleks Toyotal vaja Juho Hänninen asendada kiirema ja stabiilsema sõitjaga ja Tänak oleks selleks ideaalne variant. Pealegi on Toyota tiimiboss Tommi Mäkinen ka varem eestlase vastu huvi üles näidanud. Teised soomlased Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi on esinenud aga paremini ja jääks tiimi alles.

"Loomulikult tahame teisel aastal võrreldes tänavusega paremas seisus olla." ütles Mäkinen Motorsport aktuellile. Pärast pikka pausi autoralli MM-sarja naasnud Toyota on näidanud esimesel aastal üllatavalt head kiirust ja Latvala hoiab enne Soome rallit üldarvestuses kolmandat positsiooni.

MM-sarjas neljandat kohta hoidval Tänakul on M-Spordiga leping ka 2018. aastaks, aga tiimiboss Malcolm Wilson võib sobiva summa eest eestlase konkurendi juurde lasta. Seda raha oleks tal vaja valitseva maailmameistri Sebastien Ogier'ga lepingu pikendamiseks. Väidetavalt ongi Toyota nõus Tänaku eest välja käima korraliku rahasumma.

Kui tehing tõepoolest teoks saab, võib M-Sport teiseks piloodiks palgata andeka soomlase Teemu Sunineni, kellest Wilson loodab kasvatada rallimaailma uue tähe.