Thomas van der Mars (vasakul) Rapla särgis.Foto: Martin Ahven
Korvpall
16. juuli 2017, 14:33

Kalev/Cramo ja Tartu värsked täiendused ristasid piigid, Eesti vastastele võit ja kaotus

Juulis vastavalt Kalev/Cramo ja Tartu Ülikooli korvpallimeeskonnaga liitunud Thomas van der Mars (Holland) ja Carl Engström (Rootsi) läksid eile Hollandi ja Rootsi koondiste sõpruskohtumises vastamisi.

Rootsi võitis Hollandis Den Helderis peetud kohtumise 79:63 ja 217 cm pikkune Engström panustas võitu kaheksa punktiga. Rootsi resultatiivseim oli Viktor Gaddefors 15 silmaga. Hollandi suurim punktitooja oli 11 silmaga Worthy de Jong, kaks hooaega Raplas mänginud van der Marsi arvele jäi 10 punkti. Täna kohtuvad samad tiimid uuesti.

Kui Eesti alistas eile Portugali turniiril Rumeenia koguni 87:55, siis meie vastased augustis peetaval eelvalikturniiril Makedoonia ja Kosovo said kahe peale võidu ning kaotuse.

Makedoonia alistas kodusaalis 80:70 Bulgaaria, Kosovo alistus võõrsil Austriale koguni 49:74.

Makedooniale tuli sel suvel appi kodustatud ameeriklane Jordan Theodore, kes valiti lõppenud klubihooajal Türgi karikavõitja Banviti ridades FIBA Meistrite liiga kõige väärtuslikumaks mängijaks. Sügisest hakkab Theodore pallima Milano Emporio Armanis.

Kosovo välistäiendused on aga probleemide küüsis. Mullu Tallinnas käinud Barcelona staar Justin Doellman jääb vigastuse tõttu eemale ja seega tuleb väikeriigil valida Shawn Jonesi (Avellino) ja Scott Bamworthi (Bilbao) vahel. Nemadki pole päris terved ja praeguse seisuga pole kindel, kaua paranemine aega võtab.