Lewis Hamilton triumfeeris Briti GP-l juba neljandat aastat järjest.Foto: ANDREW BOYERS
Vormel 1
16. juuli 2017, 16:40

Hamilton oli kodumaal jälle peatamatu

Britt Lewis Hamilton võitis täna neljandat korda järjest Vormel-1 sarja Briti GP, edestades ruudulipu langedes soomlasi Valtteri Bottast ja Kimi Räikkoneni.

Võrdlemisi rahulikult kulgenud sõidul näitas kõige kiiremat minekut üheksandalt lähtekohalt rajale saanud soomlane Valtteri Bottas, kes suutis lõpujoone ületada teisel kohal. Kolmandana lõpetas Bottase kaasmaalane Kimi Räikkonen. 

Meeletut ebaõnne pidid kogema mõlemad Ferrari piloodid. Kui kaks ringi enne lõppu oli Kimi Räikkonen kinni veel teises kohas, siis lõhkes tema vormelil rehv ja soomlane oli sunnitud käima läbi boksist. 

Meeskonnakaaslase ebaõnne tõttu tõusis ajutiselt kolmandale kohale küll sakslane Sebastian Vettel, kuid viimasel ringil lõhkes ka tema Ferraril rehv, mistõttu lõpetas mees Briti GP hoopis seitsmenda kohaga. 

Samamoodi tegi väga hea sõidu GP eel käigukasti vahetanud ja seetõttu tagantpoolt rajale läinud Daniel Ricciardo, kes suutis oma 19. lähtekohalt tõusta lõpuks viiendale kohale.

Oma viienda Silverstone'i võiduga vähendas Hamilton üldarvestuses sarja liidri Sebastian Vetteliga vahe ühe punkti peale.