Roger Federer vs Marin CilicFoto: ADRIAN DENNIS
Tennis
16. juuli 2017, 17:56

GALERII | Federer tõusis võiduga Wimbledoni edukaimaks meestennisistiks

Roger Federer (ATP 5.) noppis Wimbledonis oma karjääri 19. suure slämmi turniiri võidu, kui alistas finaalis horvaadi Marin Cilici (ATP 6.) kolmes setis 6:3, 6:1, 6:4.

35aastane Federer ei andnud esikohamatšis maailma edetabelis kuuendat kohta hoidvale Cilicile suurt võimalustki, murdes kahes esimeses setis vastase pallingu kahel ja viimases setis ühe korra.

Kuna Federer vormistas oma kaheksanda Wimbledoni triumfi kolmes setis, tähendab see, et šveitslane ei kaotanud kogu turniiri jooksul ühtegi setti. 

Roger Federer servimas. Foto: ADRIAN DENNIS

Juba finaali jõudmisega ajalugu teinud Federer tõusis nüüd Briti saarte turniiri meeste üksikmängu võimsaks valitsejaks. Kui enne selle aasta Wimbledoni oli šveitslasel seitse muruturniiri karikat, tulemus mida ta jagas ameeriklase Pete Samprasega, siis tänase võiduga tõusis mees edetabeli esimesele pulgale kaheksa muruturniiri esikohaga.

Ühtlasti sai 35aastasest Roger Federerist läbi aegade vanim meesprofitennisist, kes turniiril triumfeerinud. Varasem rekord kuulus 1975. aastast Arthur Ashele, kes oli võidukarikat peakohale tõstes 31 aastat 11 kuud ja 25 päeva vana, 

Alates 1968. aastast, kui Wimbledoni turniirist võivad osa võtta ka profitennisistid on 49 aasta jooksul meeste seas võidurõõmu saanud maitsta vaid 12 valgepallurit.