Jüri Vips Mugello võidukarikagaFoto: Prema Powerteam
Auto-Moto uudised
17. juuli 2017, 12:19

TUBLI! Eesti vormelipiloot võitis Itaalia F4 sarja etapi

Noor vormelipiloot Jüri Vips (16) tegi nädalavahetusel Itaalia F4 sarja etapil Mugellos kolm suurepärast sõitu, kui saavutas ühe võidu ja finišeeris kahel korral teisena. Juba kvalifikatsioonisõitudes näitas Prema Powerteami sõitja head kiirust ja teenis kolmeks sõiduks kaks parimat stardipositsiooni ja ühe teise koha. Laupäeval toimunud esimest sõitu alustas Vips teiselt kohalt ja hoidis seda kohta stardist kuni finišini. Teises sõidus startis noor Eesti võidusõitja parimalt stardikohalt, juhtis võistlust stardist kuni finišini ja saavutas kindla esikoha. Kolmandat sõitu alustas eestlane samuti parimalt positsioonilt, tõusis stardi järel liidriks, aga oli hiljem sunnitud endast mööda laskma konkurendi, kel olid tunduvalt värskemad rehvid. Teine koht oli siiski ilus punkt suurepärasele nädalavahetusele.
Jüri Vips Mugello võidukarikaga Foto: Prema Powerteam

Jüri Vipsi kommentaar: "Kokkuvõttes oli väga hea nädalavahetus. Arvan, et suutsime võtta maksimumi. Kolmandas sõidus oli raske hoida liidrikohta, sest Job Van Uitertil olid kasutada palju värskem rehvikomplekt. Aga sellest hoolimata võib nädalavahetust väga edukaks lugeda."

Senisest 12 võidusõidust vaid pooltel osalenud Vips tõusis eduka nädalavahetuse toel sarja kokkuvõttes 88 punktiga 7. reale. Liider on Vipsi meeskonnakaaslane Marcus Armstrong, kel kaukas 157 punkti. 

Itaalia F4 hooaeg jätkub septembris kuulsal Imola ringrajal.