Õhtulehe ajakirjanikud Henry Rull ja Siim Kera käisid Tallinki Tennisekeskuses proovimas, kui kiirelt suudavad kaks täiesti tavalist kontoritöötajat servi lüüa.Video: Jörgen Norkroos
Tennis
18. juuli 2017, 20:43

ÕHTULEHE VIDEO | Kui lähedale jõuavad kontorirotid Anett Kontaveidi servikiirusele? (4)

Televusserist vaadates on tennisemäng sama lihtne kui lapselt kommi ära võtmine - viska pall õhku ning pane reket kollasele mänguvahendile vastu. Triumfid, rahamäed ja fännidehordid on selle kõige loogiline tagajärg.

Tegelikult asjad ikka nii lihtsad pole. Õhtulehe ajakirjanikud Henry Rull ja Siim Kera käisid Tallinki Tennisekeskuses proovimas, kui kiirelt suudavad kaks täiesti tavalist kontoritöötajat servi lüüa.

Et ametlikuks pallingukiiruse maailmarekordiks on suisa 263 km/h, ei unistanud žurnalistid maakera kuklapoolelt Austraaliast pärit Sam Grothi rekordi ületamist. Tennisetreener Märten Tamla arvas, et ehk suudavad ajakirjanikud lüüa kuni 140 km/h ulatuvaid serve. 

Kas oma servikahurid üles soojendanud ja pallidele ning reketile kuuma andnud Rull ja Kera täitsid Tamla ootused? Seda pead juba vaatama põnevate faktidega vürtsitatud Õhtulehe videost!

Meeste servikiiruse TOP 3:

Sam Groth – 263 km/h
Albano Olivetti – 257,5 km/h
John Isner – 253 km/h

Naiste servikiiruse TOP 3:

Sabine Lisicki – 210,8 km/h
Venus Williams – 207,6 km/h
Ivana Jorovic – 207 km/h

Kui suured need numbrid tegelikult on? Paneme asjad konteksti. 

Ott Tänaku keskmine kiirus tänavuse Rootsi ralli üheksandal kiiruskatsel ehk WRC-autode keskmise kiiruse rekord  – 137,8 km/h

Tallinn-Tartu Elroni kiirliini keskmine kiirus – 97,5 km/h

Parvlaev Leigeri keskmine kiirus – 12 sõlme ehk 22,2 km/h