Õhtulehe ajakirjanikud Henry Rull ja Siim Kera käisid Tallinki Tennisekeskuses proovimas, kui kerge või raske tennisemäng on. Kui eilses klipis lasid žurnalistid valla oma häälepaelad, siis täna võetakse vastu kiireid serve!Video: Jörgen Norkroos
Tennis
20. juuli 2017, 17:05

ÕHTULEHE VIDEO | Kui keeruline on algajal pihta saada tennisepallile, mis liigub kiiremini kui Ott Tänak WRC-sarja keskmise kiiruserekordi püstitamisel? (2)

Televusserist vaadates on tennisemäng sama lihtne kui lapselt kommi ära võtmine - viska pall õhku ning pane reket kollasele mänguvahendile vastu. Triumfid, rahamäed ja fännidehordid on selle kõige loogiline tagajärg.

Tegelikult asjad ikka nii lihtsad pole. Õhtulehe ajakirjanikud Henry Rull ja Siim Kera käisid Tallinki Tennisekeskuses omal nahal proovimas, kui raske või kerge tennisemäng on. Tänases klipis võtavad žurnalistid vastu Maarjamaa Fed Cupi ehk Eesti naistekoondise kapteni Märten Tamla pallinguid.

Servi hea vastuvõtt on iga tennisematši üks tähtsamaid elemente. Tamla serveeris ajakirjanikele keskmiselt umbes 150 km/h kiirusel lennanud pallinguid, tipphetkel küündis mänguvahendi tempo 160 km/h-ni. Tamla pani enda sõnul mängu hinnanguliselt 75-80% oma servikahurist.

Kui suur see number tegelikult on? Paneme asja konteksti. Näiteks Ott Tänaku keskmine kiirus tänavuse Rootsi ralli üheksandal kiiruskatsel ehk WRC-autode keskmise kiiruse rekord  – 137,8 km/h.

Kas Rull ja Kera suutsid Tamla servi üle võrgu tagasi mängu lüüa? Või olid mehe pallingud nii võimsad, et žurnalistid said mänguvahendile vaid õige õrnalt pihta? Vaata seda juba meeleolukast Õhtulehe videost!