Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar.Foto: Alar Truu
Võrkpall
19. juuli 2017, 12:28

Eesti rannavolle esipaar jääb sisuliselt koju kätte toodud EMil ainult pealtvaatajaks

Eile, 18. juulil selgusid Euroopa Võrkpalli Konföderatsiooni (CEV) rannavõrkpalli Euroopa meistrivõistluste finalistid ja alagruppide jaotus. Eesti meeste esipaaril Kusti Nõlvakul ja Mart Tiisaarel oli võimalus pääseda finaalvõistlusele üksnes Wild Cardi ehk vabapääsmega, mida nad paraku ei saanud. 

Kokku astuvad võistlustulle Euroopa parimate rannavõrkpallurite tiitli nimel 32 naiste paari viieteistkümnest ja 32 meeste paari seitsmeteistkümnest  erinevast Euroopa riigist.

2017 CEV rannavõrkpalli Euroopa meistrivõistluste finaal toimub tänavu 16.–20. augustini Läti kuurortlinnas Jurmalas. Tiimid võistlevad 8 alagrupis ning igas alagrupis on neli võistkonda. Turniiri kaheksa tugevamat paari (vastavalt rahvusvahelisele rankingule) paigutusid erinevatesse alagruppidesse, et vältida nende kohtumist esimeses ringis. Teised võistkonnad jagunesid gruppidesse loosi alusel. Võistluste auhinnafond on 200 000 eurot.

Eestit seob rannavõrkpalli Euroopameistrivõistlustega Venemaa koondise teine treener Rivo Vesik, kelle juhendatavad Stoyanovski-Yarzutkin ning Liamin-Krasilnikov ka finaalturniiril üles astuvad. Vesik toob võistluse favoriitidena välja Itaalia paari Nicolai-Lupo, Brouwer-Meeuwseni Hollandist ja Poola tiimi Kantor-Losiak. Medalivõitlusesse võivad endise tippvõrkpalluri hinnangul sekkuda ka korraldajamaa Läti tiim Samoilovs-Šmēdiņš ja Vesiku juhendatavad Stoyanovski-Yarzutkin ning Liamin-Krasilnikov Venemaalt.

Euroopa meistrivõistluste finaaliks rajatakse Jurmala randa rannavõrkpallikompleks koos kuue rannavõrkpalliväljakuga – neli võistlus- ja kaks soojendusväljakut. Kokku peetakse väljakutel viie päeva jooksul 144 mängu; tribüünidele mahub võistlustele kaasa elama ligi 3000 pealtvaatajat.

Finaalturniir algab 16. ja 17. augustil alagrupimängudega. Reedel, 18. augustil toimuvad valikmängud ja kaheksandikfinaalid; laupäeval kohtuvad poolfinalistid ning pühapäeval on naiste ja meeste finaalid. Kõigile alagrupimängudele on pealtvaatajatele sissepääs tasuta.