Anett Kontaveit Anna Kalinskaja vastu.Foto: Peter Schneider
Tennis
19. juuli 2017, 18:31

Eestlannal läks maailma 150. reketi alistamiseks vaja kolme setti ja ligi kahte tundi.

Avasetis 5:1 eduseisu peaaegu maha mänginud Kontaveit jõudis WTA-turniiril veerandfinaali (5)

Tennise naiste Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 32.) alistas Šveitsis Gstaadis toimuva WTA-turniiri teises ringis 18aastase venelanna Anna Kalinskaja (WTA 150.).

Avasetis tormas 21aastane Kontaveit kibekiiresti 5:1 eduseisu, kuid visalt võidelnud Kalinskaja vähendas kaotusseisu 4:5 peale. Siiski ei suutnud meie idanaaber seisu viigistada, sest Kontaveit murdis ta pallingu, millega kindlustas avaseti 6:4 võidu.

Teise seti avageimis realiseeris Kalinskaja oma kolmanda murdepalli ning murdis Kontaveidi servi. Et eestlanna ei suutnud Kalinskajat murda, võitis viimane teise seti 6:4.

Otsustavas vaatuses murdis Kontaveit esimesel võimalusel Kalinskaja servi ning asus kiirelt 3:0 juhtima. Venelanna teenis murde tagasi seti viiendas geimis, kus Kontaveidil oli ka kaks geimpalli.

Järgmises geimis oli Kontaveidil suurepärane võimalus Kalinskaja palling tagasi murda. Ta läks 40:0 juhtima, kuid venelanna võitis järgmised viis punkti ning viigistas seisu 3:3 peale.

Kontaveit tõi mängu murrangu eduseisult 5:4, kui realiseeris oma esimese matšpalli. Eestlanna võitis mängu 6:4, 4:6, 6:4. Matš kestis üks tund ja 55 minutit.

Veerandfinaalis kohtub Kontaveit Carolina Witthöft (WTA 66.) ja Rebecca Sramkova (WTA 164.) mängu võitjaga.