Hispaania üllatas Saksamaad. Foto: Alar Truu
Võrkpall
19. juuli 2017, 20:33

ÕHTULEHT BELGIAS | MM-valikturniiril sündis juba teises mängus suurüllatus: Hispaania alistas suursoosik Saksamaa

Võrkpalli MM-valiksarja kolmas eelring Belgias algas korraliku üllatusega, kui teises kohtumises alistas Hispaania Saksamaa. 

Kuigi eelmise MMi pronks kaotas ligi kuu aega tagasi Hispaaniale ka Maailmaliiga poolfinaalis, siis peeti sakslasi valikturniiri suurfavoriidiks. Liiati täienes meeskond Euroopa ühe kardetuima sidemängija Lukas Kampaga. 

Sakslased alustasid kohtumist loiult, kui said avageimis kindlalt 17:25 lüüa. Seejärel õnnestus neil end koguda ja viigistasid raske 26:24 paremusega mänguseisu. 

Terve kohtumise vältel kindlamat närvi näidanud Hispaanlased ei murdnud. Kolmas geim 25:22 neile ja samuti ka järgmine kindlalt 25:19 ehk kogu mäng 3:1. 

Sakslased 2014. aasta MM-finaalturniiril pronksile vedanud praegune belglaste peatreener nimetas oma eelmisi hoolealuseid turniiri suursoosikuteks. Seda enam on üllatav, et Hispaanial - keda Eesti sel suvel korduvalt nüpeldanud - õnnestus sakslasi nõelata. 

Meie mehed kohtuvad täna õhtuses viimases mängus Valgevenega. Homme minnakse vastamisi Hispaania ja ülehomme Saksamaaga. Õhtuleht on Kortrijkis kohal ja toob kõik tähtsamad hetked teieni!