Indrek Neivelt Foto: Laura Oks
Eesti uudised
20. juuli 2017, 20:31

Indrek Neivelt võrdleb praegust kommunismiga: "Huvitav, millal kork eest ära lendab ja algab laulev revolutsioon vol2?" (86)

Ärimees ja pangandustegelane Indrek Neivelt võrdleb oma blogipostituses "Tagasi kommunismi“ praegusi olemasolevaid ja lubatavaid tasuta teenuseid, riiklikke regulatsioone või näiteks välistööjõu vajadust kommunistliku korraga. Ei ole enam eluvaldkonda, kus võib ise oma peaga mõelda, tegutseda ja vastutada, kirjutab Neivelt ning küsib: "Huvitav, millal kork eest ära lendab ja algab laulev revolutsioon vol2?"

""Ükskõik, mis asutust me luua ei ürita, näeb see lõpuks ikka välja nagu kommunistlik partei." Just see Venemaa legendaarse peaministri Viktor Tšernomõrdini tsitaat meenus mulle, kui ma kuulsin Reformierakonna valimislubadust Tallinnas lasteaia tasu ära kaotada. Tasuta ühistransport. Tasuta lasteaed. Tasuta kõrgharidus. Maamaksu vabastus. Munitsipaalpood.
Kommunistliku korra ajal sellest ainult unistati, aga tänapäeval on see reaalsus,“ kirjutab Indrek Neivelt.

"Olen juba siinsamas blogis varem kirjutanud, et meie tänane rahandusministeerium on sama suur kui kunagine plaanikomitee. Samas ei ole plaane ja ettevõtted kuuluvad eraomanikele. Töötajaidki Eestis viiendiku võrra vähem.

Meil on kõikvõimalikke regulatsioone suurusjärgu võrra rohkem, kui oli kolmkümmend aastat tagasi. Ei ole enam eluvaldkonda, kus võib ise oma peaga mõelda ja tegutseda. Ja vastutada.

Vaadates ministeeriumite ja erinevate ametite uusi kasvavaid peakontoreid on selge, et regulatsioone tuleb ainult juurde, mitte ei jää vähemaks. Vahepeal tehakse rahva lollitamiseks bürokraatia vähendamise töögrupp, aga tegelik elu läheb ikka samamoodi edasi.

Meil ei jätku majanduse jaoks töökäsi ja neid tuleb majanduseliidi arvates juurde meelitada. Nii, nagu nelikümmend aastat tagasi. Meie majandusminister arvab, et majandus areneb paremini, kui ministeeriumist aktiivselt juhitakse. Viisaastakust on saanud rahastusperiood. Ainult plaane ei ole endisel kujul. Meie valitsus võitleb alkoholiga. Jne."

"Kas ainult mulle tundub, et me oleme siin juba olnud?" küsib Neivelt.

"Reformierakonna poliittehnoloogides ei ole seni olnud põhjust kahelda. Just nemad on rahva meelsust kõige paremini tunnetanud. Kas tänane loosung tähendab, et me olemegi tagasi jõudnud sinna, kust me ära põgenesime?
Kas meie kohta võiks siis öelda, et ükskõik, kas me ehitame sotsialismi või kapitalismi, aga samasse kohta jõuame me ikka välja?

Huvitav, millal kork eest ära lendab ja laulev revolutsioon vol2 algab?"