Võidukas Eesti võrkpallikoondis. Foto: VDB / Bart Vandenbroucke
Võrkpall
20. juuli 2017, 22:28

ÕHTULEHT BELGIAS | Uniselt alustanud eestlased panid tuttava Hispaania taas paika (1)

Eesti võrkpallikoondis jätkas Belgias toimuvatel 2018. aasta MM-kvalifikatsiooni kolmandas eelringis edukalt, kui täna alistati kindlalt 3:0 (22;20;19) Hispaania. 

Meie mehed alustasid kohtumist ebakindlalt, samal ajal kui Hispaanlased olid eilse üllatusvõidu emotsiooni tänasesse kaasa võtnud. Eestlased jäid kiiresti 1:4 ja 11:16 kaotusseisu. Seejärel õnnestus valgesärkidel end koguda. Varsti särasid tablool viiginumbrid 17:17 ja geimilõpp kuulus kindlalt 25:22 meile. 

Teises geimis oli pilt tunduvalt ilusam, kui haarasime ohjad juba esimestest pallivahetustest. Kätte võideldud edu enam käest ei antudki ning parimal juhul kasvatati vahe kaheksale punktile. Tasuks kindel 25:20 paremus. 

Viimaseks jäänud kolmandas geimis punnis Hispaania taas korralikult vastu. Pärast 6:8 kaotusseisu jäämist võtsid vastased kolm punkti järjest ning pääsesid omakorda juhtima. Eestlastel õnnestus end siiski koguda ja jõuga 25:19 geimi ja ühtlasi 3:0 kogu mängu võit võtta. 

Hispaaniaga on Eesti tänavu varasemalt kohtunud juba neljal korral. Viimati läksime vastamisi Maailmaliiga finaalis, kus meie mehed mäletatavasti taas kindlalt peale jäid. 

Kahes tänases varasemas kohtumises tehti sotid samuti kiiresti selgeks. Saksamaa alistas kindlalt 3:0 Slovakkia ning Belgia sama tulemusega Valgene. Homme lähevad vastamisi Valgevene - Slovakkia, Belgia - Hispaania ning päeva viimases kohtumises kell 21 Eesti ja Saksamaa. 

Ainsana püsivad pärast tänast kaotuseta Eesti ja Belgia. Ühe võidu on teeninud Saksamaa ning Hispaania. Ümmarguse nulli peal püsivad Slovakkia ja Valgevene.