Robert Täht kohtumises Eesti vastu. Foto: cev.lu
Võrkpall
20. juuli 2017, 23:23

ÕHTULEHT BELGIAS | Robert Täht pikast turniirist: kui võidud tulevad, on lihtsam end kokku võtta (2)

Eesti võrkpallikoondise nurgaründaja Robert Täht tõdes pärast järjekordset võitu Hispaania üle, et varasemad kohtumised võisid tänast mängu veidi mõjutada. 

"3:0 Hispaaniaga on viimasel sattunud jah. Alguses võtsid nad initsiatiivi, aga positiivne on, et suutsime end sealt august tagasi võidelda ja jalga enam gaasipedaalilt ei võtnudki," võttis Täht mängu lühidalt kokku.

"Kahe meeskonna peale esimesed paarkümmend punkti olime natuke loiud. Võib-olla tuleneski see sellest, et oleme neid viimasel ajal kindlalt võitnud. Jäime natuke ootama, kuidas nad täna valmis on," lisas ta. "Olid hästi valmis, aga õnneks saime oma hea mängu tööle." 

Nüüd ootab eestlasi esimene tõeline proovikivi, kui vastamisi minnakse Saksamaaga. Kuigi hispaanlastel õnnestus neid võita, siis homme ei loe see enam mitte midagi. 

"Iga päev on erinev. Mängid viis päeva jutti ja kõik mängud on täiesti erinevad. Tunded ja emotsioonid muutuvad pidevalt," sõnas Täht. "Hispaania võitu ei saa võtta mõõdupuuna. Sakslastel on meie vastu hädasti võitu vaja, kui nad tahad üldse konkurentsis püsida. Neil pole midagi kaotada, tulevad täiega peale." 

Koondise ühe liidri sõnutsi pole esimesed kaks päeva liiga suurt jälge jätnud. "Pole hullu. Täna tegin hommikul kerge jõusaali, et power´it sees hoida. Ise asi, kas see aitas või väsitas, ei tea," hindas Täht füüsilist seisu. "Tallinna turniirist on sarnane kogemus all ka. Kui võidud ka tulevad, on lihtsam end kokku võtta." 

Eelmisel kahel päeval möllanud kuumalaine on samuti Kortrijki hüljanud, kui 30 kraadine temperatuur asendus veidi üle 20 plusskraadiga. "Täna oli juba täitsa inimlik mängida. Eile kõik mehed voolasid, nii kui kasvõi põlve maha panid, oli plats juba läbimärg."