Gabriel Obertan ja Darren Fletcher tähistamas väravat Manchester Unitedi särgis.Foto: OSMAN ORSAL
Jalgpall
21. juuli 2017, 11:33

KUS? Endise Manchester Unitedi poolkaitsja klubikarjäär jätkub Bulgaarias

Levski Sofia on endale saanud endise Manchester Unitedi poolkaitsja Gabriel Obertani mängijaõigused. 

28aastane Obertan pallis möödunud hooajal Inglismaa esiliigaklubis Wigan Athletic. Hooaja lõppedes ei pidanud meeskond vajalikuks enam mehega lepingut pikendada ja sest ajast saadik ongi prantslane vabaagendina jalgpallimaailmas ringi vaadanud.

2009. aastal 3 miljoni naela eest Manchesteri Unitediga liitunud prantslase klubikarjäär pole pärast Inglismaale siirdumist olnud just meelakkumine. Kahe aasta jooksul sai mees Punaste Kuradite (Manchester Unitedi hüüdnimi - K.J) eest kokku 28 korral platsile. Siiski ei jäänud suurklubi mehe ostuga suurde miinusesse ja isegi selle väikese ostusumma suutsid nad tagasi teenida, kui mees sama summa eest Newcastle Unitedisse müüdi.

Gabriel Obertan Newcastle Unitedi särgis.  Foto: LINDSEY PARNABY

2011/12 aasta klubihooaeg oligi prantslasele ilmselt karjääri edukaim. Lõpetati Põhja-Inglismaa klubiga Premier League siis kõrgel viiendal kohal ja teeniti seeläbi koht ka Euroopa liigas. Järgnevatel hooaegadel on pallivõlur rohkem pidanud vaeva nägema sellega, et hooajal kahekohalise arvu mängudeni jõuda. Vahepeal tegi Obertan Albionimaalt ka ühe kõrvalepõike, kui pallis ühe aasta meie idanaabrite juures Mahhatškala Anžis.

Kindlasti loodab 28aastane pallivõlur 26kordse Bulgaaria meistri Levski Sofia juures oma karjäärile uue tõuke anda.