Toiduuudised
24. juuli 2017, 11:00

COOP KOKAKOOL | Kookosekastmes hautatud lõhepalad

Kõik vajalikud koostisosad saad mugavalt   paari klikiga koju tellida Coopi e-poest.

Kõik vajalikud koostisosad saad mugavalt   paari klikiga koju tellida Coopi e-poest.

Kohaletoimetamine Tallinnas ja Harjumaal. Kontrolli, kas teenindame Sinu aadressi.

Pikantses Aasia-hõngulises kookosekastmes küpsenud õrnad lõhepalad viivad lihtsalt keele alla! Roa võrratut aroomi tundes kogunevad kööki igas vanuses sööjad.

Vaja läheb (kogused on mõeldud kahele):

  • kookospiim 200 ml
  • sidrunheinavars 0,5 tk
  • ingverijupp 2,5 cm
  • laim 1 tk
  • tai-pärane kalakaste 0,5 spl
  • suhkur 0,5 spl
  • roheline sibulavars 1,5 tk
  • lõhefilee 400 g
  • seesamiseemned 0,5 spl

1. Riivi laimide koor ja pressi mahl välja. Haki sidrunheina sisemine osa peeneks. Koori ingver ja lõika õhukesteks viiludeks.

2. Vala potti kookospiim ning lisa laimi koor ja mahl, hakitud sidrunhein, ingveriviilud, kalakaste, suhkur ja rohelise sibula tükid. Kuumuta keskmisel kuumusel keemiseni ja tõsta tulelt.

3. Vahepeal patsuta kala paberiga kuivaks, lõika neljaks võrdseks osaks ja tõsta sobiva suurusega ahjuvormi. Jõuad ka seesamiseemned õrnalt kuldseks röstida. Vala kuum kookosekaste kalale ja küpseta eelsoojendatud 180-kraadises ahjus 10–12 minutit.

4. Puista küps roog üle röstitud seesamiseemnetega ja kaunista roheliste sibulavarte või muu meelepärase rohelisega.

Nipid ja soovitused:

Lisandiks sobivad hästi jasmiiniriis ja aurutatud köögiviljad.

Valmistusaeg 20-40 min

Retsepti allikas: Toidutare