Matej Delac (paremal) Londoni Chelseaga hooajaeelsel ettevalmistusel. Foto: Instagram @matejdelac2
Jalgpall
21. juuli 2017, 12:20

SAAGE TUTTAVAKS! Chelsea kauaaegseim mängija pole klubi eest mänginud ühtegi minutit (1)

Jalgpallimaailmas toimub üleminekuid igal aastaajal. Peamiselt suviti, lühikene liikumisperiood on talvel ja imelikud laenu- ja vabaagendiliikumised toimuvad ka üleminekuakende välisel ajal. Sestap pole ime, kui mängijad mõnes meeskonnas väga kaua ei püsi. Samamoodi kentsakas on Matej Delaci lugu. Mees, kes on Chelsea hingekirja kuulunud juba 2009. aastast, mängimata sealjuures ühtegi minutit.

Londoni Chelsea soetas Delaci mängijaõigused 2009. aastal, kui mees meelitati endale Horvaatia klubi NK Inter Zaprešić ridadest. 

Viisaprobleemide tõttu ei saanud tol ajal 17aastane väravavaht aga Londoni klubi esindama hakata, mistõttu laenati mees esialgu välja. Esilagu! Sest ajast saadik ongi pallur käinud laenul kaheksas erinevas klubis ja pole senimaani mänginud Chelsea jalgpalliklubi eest ühtegi ametlikku minutit. 

"Olen kursis selle toreda faktiga," sõnas mees goal.com'ile antud intervjuus. "Kui seda mulle esimest korda mainiti, sain südamest naerda. Tuleb tõesti nii välja, et kui Terry, Ivanovic, Cech ja Mikel on aastate jooksul meeskonnast lahkunud, olen mina saanud klubi kõige staažikamaks mängijaks."

✈️ to Austria #preseason #balkanci 😊

A post shared by MatejDelac (@matejdelac2) on

Küll aga nendib mees, et päris nii hull asi ei ole. "Tegelikult oli enne mind siin Nemanja Matic, aga ta lihtsalt käis vahepeal mujal ka mängimas," räägib Delac. "Samamoodi on Tomaš Kalas klubis väga pika aja veetnud ja enamik hooaegu laenul käinud."

Põhjus, miks mees senimaani Inglismaal kanda pole suutnud kinnitada peitub endiselt tööviisas. "Seniks, kuni minule seda ei väljastata, ei saa ma siin riigis mängida. Loomulikult unistame kõik Inglismaa kõrgliigas mängimisest, kuid ilma viisata pole see kahjuks võimalik," nendib horvaat. 

Õnneks pole Londoni suurklubi noort väravavahti päris kuivale jätnud. 2014. aastal lubati mees üheks poolajaks platsile sõprsumängus Olimpija vastu. "Kahtlemata jääb see hetk mulle igaveseks meelde. Minu ainus kohtumine Chelsea särgis," meenutab Delac.