Kõik vajalikud koostisosad saad mugavalt paari klikiga koju tellida Coopi e-poest. |
Ratatouille on prantsuspärane köögiviljahautis, siinses retseptis on ratatouille grillil valmistatud ja eriti hõrk maitseelamus.
Vaja läheb (kogused on mõeldud kahele):
- ploomtomat 125 g
- suvikõrvits 0,5 tk
- baklažaan 0,5 tk
- punane paprika ,5 tk
- punane sibul 0,5 tk
- küüslaugupea 0,5 tk
- oliiviõli 0,25 dl
- Provencale'i maitseainesegu 0,5 tl
- sool, must pipar, oliivid
- (täistera) spagetid 250 g
- haikitud värske basiilik 2 spl
- feta või kitsejuust 75 g
1. Viiluta suvikõrvitsad ja baklažaanid pikuti, poolita tomatid. Ka paprika poolita ja puhasta seemnetest. Sibul koori ja viiluta või lõika sektoriteks. Sega kõik 3 sl oliiviõliga, maitsesta soola, pipra ja Provencale’i maitseaineseguga.
2. Grilli esmalt tomatipoolikud, lõikepind üleval, ja tõsta kaussi jahtuma. Grilli ka ülejäänud köögiviljad ja tükelda suupärasteks tükkideks. Pane küüslauguküüned ja tomatid koos ülejäänud 1 sl õli ja oliividega köögikombaini ja purusta püreeks.
3. Keeda samal ajal spagetid al dente, nõruta (hoides 1 dl keeduvett alles). Sega tomatipüree spagettidega, lisa ka hakitud basiilik ja kõrvale pandud keeduvedelik. Kuumuta segades veel mõni minut ja jaga 4 taldrikusse, tõsta peale grillitud köögiviljad ja pudista näppude vahel juustu, naudi.
Nipid ja soovitused:
Grilli selle põneva pastaroa jaoks köögiviljad kas õues või toas grillpannil. Mõlemal moel saad maitsva tervisliku kõhutäie.
Kommentaarid (0)