Toiduuudised
24. juuli 2017, 11:00

COOP KOKAKOOL | Grillitud ratatouille’ pasta

Kõik vajalikud koostisosad saad mugavalt   paari klikiga koju tellida Coopi e-poest.

Kõik vajalikud koostisosad saad mugavalt   paari klikiga koju tellida Coopi e-poest.

Kohaletoimetamine Tallinnas ja Harjumaal. Kontrolli, kas teenindame Sinu aadressi.

Ratatouille on prantsuspärane köögiviljahautis, siinses retseptis on ratatouille grillil valmistatud ja eriti hõrk maitseelamus.

Vaja läheb (kogused on mõeldud kahele):

  • ploomtomat 125 g
  • suvikõrvits 0,5 tk
  • baklažaan 0,5 tk
  • punane paprika ,5 tk
  • punane sibul 0,5 tk
  • küüslaugupea 0,5 tk
  • oliiviõli 0,25 dl
  • Provencale'i maitseainesegu 0,5 tl
  • sool, must pipar, oliivid
  • (täistera) spagetid 250 g
  • haikitud värske basiilik 2 spl
  • feta või kitsejuust 75 g

1. Viiluta suvikõrvitsad ja baklažaanid pikuti, poolita tomatid. Ka paprika poolita ja puhasta seemnetest. Sibul koori ja viiluta või lõika sektoriteks. Sega kõik 3 sl oliiviõliga, maitsesta soola, pipra ja Provencale’i maitseaineseguga.

2. Grilli esmalt tomatipoolikud, lõikepind üleval, ja tõsta kaussi jahtuma. Grilli ka ülejäänud köögiviljad ja tükelda suupärasteks tükkideks. Pane küüslauguküüned ja tomatid koos ülejäänud 1 sl õli ja oliividega köögikombaini ja purusta püreeks.

3. Keeda samal ajal spagetid al dente, nõruta (hoides 1 dl keeduvett alles). Sega tomatipüree spagettidega, lisa ka hakitud basiilik ja kõrvale pandud keeduvedelik. Kuumuta segades veel mõni minut ja jaga 4 taldrikusse, tõsta peale grillitud köögiviljad ja pudista näppude vahel juustu, naudi.

Nipid ja soovitused:

Grilli selle põneva pastaroa jaoks köögiviljad kas õues või toas grillpannil. Mõlemal moel saad maitsva tervisliku kõhutäie.

Valmistusaeg 20-40 min

Retsepti allikas: Toidutare