Ott Tänak Poola MM-ralli viimasel võistluspäeval.Foto: WOJTEK RADWANSKI
WRC
21. juuli 2017, 19:00

Ralliäss Ott Tänak: Poola MM-etapp ei lõppenud soovitult, kuid loodan Soomes head kiirust näidata (1)

Järgmisel nädalal sõidetakse autoralli MM-sarja hooaja järjekordne etapp, kui masinad võtavad mõõtu Soomes. Meie esipiloot Ott Tänak tunnistas, et ehkki eelmine etapp Poolas ei lõppenud soovitult, teab ta, et tema ja kaardilugeja Martin Järveoja kiirus on hea.

M-Spordi duo Tänak-Järveoja olid Poola MM-rallit viimasel päeval juhtimas, kui mehed vastu puud sõitsid. Ehkki nad lõpetasid katse, sai masin ralli jätkamiseks liiga palju kannatada.

"Poola ei lõppenud nii nagu tahtsime, kuid teame, et meil on hea kiirus ning loodame seda Soomes - järjekordsel kiirel ja minu ühel meelisrallil - näidata," sõnas Tänak M-Spordi pressiteate vahendusel.

Saarlase arvates ootab iga MM-sarjas osalev piloot Soome rallit, ehkki tegemist pole lihtsa mõõduvõtuga. "Teed on ülikiired. Tuleb olla julge ja enesekindel," selgitab ta. "Kui sa ei tunne ennast täiesti mugavalt, on vaat et võimatu oma maksimumi näidata, mistõttu kaotad aega. Viimast pole suurte kiiruste tõttu aga väga lihtne tagasi võita."

Tänaku teatel läbis ta sel nädalal Soomes kaks päeva kestnud testi, kus otsiti autole parimat seadistust. Eestlane on kindel, et Soomes suudab ta koos oma kaardilugejaga taas kõige kõrgema koha nimel võidelda.

Soome ralli algab tuleval neljapäeval ning lõpeb pühapäeval. Õhtuleht on Jyväskyläs kohal ning toob kohapealse melu Teile koju kätte!