Anett Kontaveit Carina Witthöfti vastu.Foto: Peter Klaunzer
Tennis
21. juuli 2017, 21:23

Nelja parema hulgas kohtub Kontaveit maailma 140. reketiga.

SUPER! Anett Kontaveit jõudis WTA-turniiril poolfinaali (9)

Tennise naiste Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 32.) alistas Gstaadi WTA-turniiri veerandfinaalis Carina Witthöfti (WTA 66.).

Tegemist oli 21aastase Kontaveidi ja Witthöfti kolmanda omavahelise kohtumisega ning meie neiut polegi sakslanna suutnud üle mängida: täna olid Kontaveidi võidunumbrid 6:2, 6:4. Kohtumise põhjalikku kulgu vaata SIIT.

Kui avasetis oli eestlanna ülekaal selge, siis teist setti mängis Witthöft hoopis agressiivsemalt ning ka jõulisemalt. See tõi talle ka rohkem edu ning tegi Kontaveidi elu raskemaks, kuid sellest hoolimata ei suutnud Witthöft Glenn Schaapi hoolealust üle mängida.

Kontaveit murdis teises setis esimest korda viiendas geimis, kus teenis järjepanu kolm murdepalli. Kui kaks suutis Witthöft ära kaitsta, kehtis Eesti tennisesõprade õnneks vanasõna "kolm on kohtu seadus", sest kolmandal võimalusel murdis Kontaveit Witthöfti servi. Tõsi, järgmises geimis murdis Witthöft omakorda Kontaveidi pallingu ning viigistas seisu 3:3 peale.

Teise setti tõi eestlanna murrangu seitsmendas geimis, kui murdis uuesti Witthöfti servi. Viimane ei suutnudki end kaotusseisust enam välja rabeleda.

Nelja parema hulgas madistab eestlanna tšehhitari Tereza Martincovaga (WTA 140.), kellega Kontaveit varem kohtunud pole. Poolfinaal peaks Eesti aja järgi algama homme umbes kell 14.