Täna ei näidatud võib-olla kõige ilusamat võrkpalli, kuid platsil käis meeletu võitlus! Foto: VDB / Bart Vandenbroucke
Võrkpall
21. juuli 2017, 23:27

ÕHTULEHT BELGIAS | Võidu maiguga kaotus: Eesti tuli üliraskest seisust välja, kuid pidi siiski viiegeimilises trilleris MMi pronksimeeskonna paremust tunnistama (2)

Eesti võrkpallikoondis pidi MM-kvalifikatsiooni kolmanda eelringi kolmandas kohtumises tunnistama viiegeimilises trilleris Saksamaa 3:2 paremust. 

Kohtumine algas kahe võrdse duellis, kui Robert Tähe vedamisel hoidsid kerget initsiatiivi eestlased. Mängu edenedes kogusid eelmisel MMil pronksi teeninud sakslased kindlust ning pääsesid omakorda juhtima. Geimilõpus meie mehed veidi lagunesid ning 25:21 paremus vastastele. 

Esmakordselt siin turniiril kaotusseisu jäänud eestlased, alustasid teist geimi kapten Kert Toobali motivatsioonikõne järel hästi. Kohe pääseti paari punktiga ette, kuid õnn jäi üsna üürikeseks. Tehnilisele vaheajale pääsesid sakslased juba 8:6 edus ja kiiresti kasvatati seisu veelgi.

Gheorghe Cretu üritas mängu muutust tuua vahetustega, kui alustuseks asendas Kristo Kollo siiani turniiril kahvatult esinenud Andrus Raadikut. Samuti sekkusid mängu Renee Teppan ja Andres Toobal. Vajalik muutus tuli! 

Esiti püsis sakslaste edu 3-5 punktilisena, kuniks seisul 16:20 asus noorem Toobal servima. Eestlased pääsesid omakorda 21:20 juhtima, kuid sellele vastasid sakslased taas 3:0 spurdiga. Sellest piisas, et 25:22 paremusega 2:0 juhtima pääseda. 

Kolmandat geimi alustas sidemängijana taas Kert. Eestlased jäid kiiresti kaotusseisu ning kuigi 8:8 viigini jõuti, püsisid stabiilselt sakslaste käes. Sinisärgid suutsid aga end taas koguda ja omakorda kolmepunktilisest kaotusseisust 18:17 juhtima pääseda. Sealt enam tagasi ei vaadatudki ning raskest seisust võideldi välja 25:22 paremus. 

Meie mehed võtsid neljandas geimis endale tänasele omaselt tagaajaja rolli, kuid jõudsid õige pea viigini ja juhtimagi. Üha närvilisemaks muutunud sakslastel hakkas kontroll ühe enam kaduma ja eestlased pääsesid neljaga ette. Vastased polnud aga murtud. 

Saksamaa jõudis viigini 16:16 ning lahing jätkus võrdsete duellis. Pingelises punkt-punktis kulgenud lõpuheitluses näitasid aga kindlamat närvi eestlased, kes 25:23 paremusega mängu otsustavasse geimi viisid.

Tänasele iseloomulikult haarasid ohjad sakslased, kasvatades edu koguni 7:3ni. Eestlased võitlesid veel vahe minimaalseks, kuid järgmist sammu astuda ei suudetud. Sakslastele 15:11 viienda geimi võit ja kogu mäng ühtlasi 3:2. 

Eestlaste jaoks veel midagi kadunud pole ning kõik on enda kätes, lihtsalt tuleb ülejäänud mängud võimalikult vähese geimide arvuga võita. Lõpptabelis loetakse esimesena võidetud mängude arvu, seejärel punktisummat ning kolmandaks geimide suhet. 

Teistes tänastes kohtumistes avas võiduarve Slovakkia, kes alistas 3:0 Valgevene. Belgia ei lasknud pärast võrdset avageimi end Hispaanlastel üllatada ning võõrustajatele samuti kuiv võit. Seega jätkavad täiseduga belglased (kaotatud 0 geimi, punkte 9), Eestil (kaotatud 4 geimi, punkte 7) ja Saksamaal (kaotatud 5 geimi, punkte 5) on kolmest mängust üks kaotus, Slovakkial ja Hispaanial üks võit ning Valgevene jätkab nulli peal. 

Homme kohtuvad omavahel Hispaania - Valgevene, Eesti - Slovakkia ja päeva viimases mängus Belgia ja Saksamaa. Viimasel päeval moodustuvad paarid Hispaania - Slovakkia, Saksamaa - Valgevene ja Eesti - Belgia.