Mamadou Sakho.Foto: Matthew Childs
Jalgpall
22. juuli 2017, 06:27

KUULUJUTUVESKI | Mis on ühist Cristiano Ronaldol ja 222 miljonit eurot maksval Neymaril? (3)

Juulikuu esimese päevaga avanes jalgpallimaailmas ametlikult suvine üleminekuaken. Õhtuleht toob Teieni alates tänasest kuni akna sulgumiseni kolm kuulujuttu ning avaldab arvamust, kui tõenäoliselt spekulatsioon tehinguks realiseerub.

1. Neymari üleminekusaaga ei näita märke vaibumisest. Nimelt teatas Hispaania jalgpalliekspert Guillem Balague Twitteris, et FC Barcelona eeldab nagu oleks Pariisi Saint-Germain nõus neile Neymari eest maksma 222 miljonit eurot. See summa tähistab Sambamaa võluri väljaostuklauslit.

Tunnustatud väljaanne Radio Catalunya, kes on üldjuhul Barcelona tegemistega hästi kursis, on öelnud, et PSG on Neymari tehingu sama hästi kui ära teinud. Väidetavalt on Barcelona Neymari lahkumiseks valmistumas.

Neymar. Foto: Emilio Morenatti

Õhtulehe hinnang: Käimasoleva suve alguses räägiti ka Cristiano Ronaldo lahkumisest Madridi Realist kindlas kõneviisis, kuid nagu näha, ei siirdunud portugallane kuhugi.

Ehkki Neymari puhul tuleb iga päev uusi uudiseid, mis näivad kinnitavat, et mees on tõepoolest Barcelonast lahkumas, ei usu me, et Brasiilia virtuoos Kataloonia gigandist lahkub. Vähemalt mitte sel suvel.

2. FC Barcelona pakkus Londoni Arsenalile poolkaitsjat. Sky Sportsi andmetel andis Kataloonia gigant Inglismaa klubile võimaluse hankida enda ridadesse Rafinha.

24aastane Brasiiliast pärit pallur on Barcelona hingekirja kuulunud alates 2006. aastast, kuid ta pole klubi esindusmeeskonna eest just üleliia palju platsile saanud. Näiteks eelmisel hooajal sai ta väljakule 18 liigakohtumises.

Rafinha. Foto: Benoit Tessier

Õhtulehe hinnang: Kahtlemata on põlvevigastusest taastuv Rafinha andekas mängumees, kuid mida suudaks ta Arsenalile pakkuda, mida peatreener Arsene Wengeri käsutuses juba pole?

Lisaks soovib Barcelona Rafinha eest väidetavalt 30 miljonit eurot, mida tundub olevalt selgelt liiga palju. Seega usume, et Arsenal Müncheni Bayerni keskväljamootori Thiago Alcantara venda ei palka.

3. Sevilla võib soetada Liverpooli keskkaitsja. Football Espana kirjutab, et nende andmetel on Sevilla huvitatud Inglismaa klubi prantslasest Mamadou Sakhost, keda Jürgen Klopp Liverpooli ridadesse ei soovi.

27aastane Pariisis sündinud keskkaitsja mängis viimase hooaja teise poole Crystal Palace'is, kus ta platsile väga palju ei jõudnud. Samas on selge, et Kloppi plaanides Sakhol kohta pole, muidu poleks prantslane üldse laenule läinudki.

Lisaks Sevillale on Sakhost väidetavalt huvitatud ka AS Roma ning Palace.

Mamadou Sakho. Foto: Matthew Childs

Õhtulehe hinnang: Liverpool küsib Sakho eest 30 miljonit eurot, mis tundub selgelt liiga suur summa, et ükski selge mõistusega klubi oleks nõus pallurit endale ostma.

Seega tundub hoopis loogilisem tõik, et Sakho läheb taas laenule. Muidugi, peaks Liverpool oma hinnasoovi alandama, leiaks prantslane endale uue leivaisa küll.

Kelle ridadesse võiks aga Sakho siirduda? Kahjuks või õnneks on seda praegu võimatu ennustada.