Gheorghe Cretu Andres Toobalile õpetussõnu jagamas. Foto: VDB / Bart Vandenbroucke
Võrkpall
21. juuli 2017, 23:59

ÕHTULEHT BELGIAS | Peatreener Gheorghe Cretu: võitlus kestab viimase mängu viimase pallini!

Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu polnud pärast nappi kaotust Saksamaale sugugi pettunud. 

"Mehed suutsid raskest seisust end tagasi mängu võidelda, see on kõige tähtsam," sõnas rumeenlasest peatreener rahulolevalt. "See, et suutsime 0:3 kaotust vältida, annab mängijatele järgmisteks päevadeks kõvasti enesekindlust. Teame, et siin turniiril lõppeb võitlus alles kõige viimase mängu viimase palliga pühapäeva õhtul." 

Ta lisab: "Sisuliselt kõigil on veel võimalus võistlus ära võita. Aga praegu olen õnnelik, et suutsime võidelda. Meil olid omad võimalused nii esimeses kui ka teises geimis, kuid siis jäi natuke puudu. Meil polnud piisavalt kavalust ja kannatlikust, et pikki punkte mängida.

Vähehaaval suutsime nende lihtsaid punkte vältida ja mäng oli taas lahtine. Tegime kahes esimeses geimis nende elu liiga lihtsaks. Hiljem suutsime kontrolli endale võtta, lõpus jäi veidi õnnest puudu." 

Cretu jääb rahule ka pingilt sekkunud mängijatega. "See oli teada, et sellisel turniiril läheb vahetusmehi vaja. Kõik mehed peavad olema valmis sekkuma ja tänaste esitustega võib väga rahule jääda." 

Tänane kaotus oli eestlastele siiski võidumaiguga, sest endiselt on kõik endi kätes. Kahel järgneval päeval tuleb lihtsalt mõlemad mängud sobiva tulemusega võita. "Alustuseks homme Slovakkiat võita. Siis ootab meid pühapäeva õhtul Belgiaga ees finaal," kinnitas Cretu, et vihane võitlus jätkub.