Kas tõesti? Homme on vaja veel Belgiat võita ja MMile minek! Foto: Martin Ahven
Võrkpall
22. juuli 2017, 20:02

ÕHTULEHT BELGIAS | Nii nagu peab: Eesti võrkpallikoondis hävitas Slovakkia ja on MMist sammu kaugusel! (5)

Eesti võrkpallikoondis tuli MM-valiksarja kolmanda eelringi neljandas kohtumises selg vastu seina mängus suurepäraselt toime, kui Slovakkia alistati ülikindlalt 3:0. 

Põhimeestega (vaid Kristo Kollo asendas Andrus Raadikut) alustanud Eestlased vajutasid kohe esimestest hetkedest gaasi põhja ning õige pea kasvas vahe juba juba rohkem kui 10 punktiliseks. Avageimis võitjas kordagi kahtlus ei tekkinud, kui meie mehed näitasid ülipehmete slovakkide vastu 25:14 paremust. Gheorghe Cretu sai veidi vangerdada ka vahetustega, kui mängu sekkusid nii Andres Toobal kui ka Denis Losnikov. 

Teises geimis olid aga eelnimetatud taas pingil, kuid Andri Aganitsa asemel sekkus Timo Tammemaa. Võrdset mängu vaid seisuni 4:4, misjärel eestlased võtsid eestlased neli punkti jutti ja sellest vastase murdmiseks piisas. Sel korral loovutasime slovakkidele 17 punkti. Taas sekkusid geimi teises pooles A. Toobal ja Losnikov. 

Kolmandaks geimiks saatis Cretu alguses platsile taas põhimehed pluss Tammemaa ning ka ülejäänu läks vana rada pidi. Slovakid pidasid sammu vaid esimesed punktid, kuid ülejäänud osas püsis kontroll kindlalt Eesti käes. Loovutasime seekord küll 20 punkti, kuid võitjas kordagi kahtlust ei tekkinud. Kokkuvõttes väga korrektne partii, mis sai lahendatud vaid umbes tunni ja 15 minutiga. 

Eesti tegi kindla võiduga endale elu lihtsamaks. Esiteks kulutati minimaalselt energiat ning homme Belgia vastu piisab kindlasti 3:0 või 3:1 võidust, et MM-pilet kindlustada. Olenevalt täna õhtusest Belgia - Saksamaa kohtumise tulemusest võib sobida ka 3:2 paremus, kuid võitma peab igal juhul.