USA president Dondald Trump oli rahul sellega, mida ta lennukikandja USS Gerald R. Ford nägi.Foto: JONATHAN ERNST / Reuters
Maailm
23. juuli 2017, 08:48

USA president: Ameerika vaenlased värisevad hirmust (56)

Laupäeval osales USA president Donald Trump lennukikandja USS Gerald R. Ford mereväele üleandmise tseremoonial, öeldes oma kõnes, et valminud sõjalaeva tõttu ei pea USA liitlased midagi kartma. Küll aga ameeriklaste vaenlased, vahendab ERR.

Kõnes öeldu oli USA presidendi Donald Trumpi kiidulaul Virginia osariigis Norfolki mereväebaasis valminud 12,9 miljardit dollarit maksnud laevale ja ameeriklaste tööjõule, kes selle ehitas.

"Ameerika teras ja ameerika käed on ehitanud selle 100 000 tonnise sõnumi maailmale," ütles Trump oma kõnes. „USA liitlased võivad rahuliku südamega puhata, Ameerika vaenlased aga värisevad hirmust, kui näevad lennukikandjat lähenemas.“

Lennukikandja USS Gerald R. Ford. Foto: Steve Earley

Lennukikandja saab koduks umbes 2600 mereväelasele, mida on 600 võrra vähem kui eelmise põlvkonna lennukikandjatel. Valminud laev veel tegevteenistusse ei lähe, sest vastvalminud alus peab nelja aasta jooksul läbima mitmeid katsetusi, mis lähevad kokku maksma 780 miljonit dollarit.

Sõjalaev sai endale nime USA 38. presidendi Gerald R. Fordi järgi, kes töötas Valges Majas aastatel 1974–1977.

Lennukikandja USS Gerald R. Ford. Foto: Mass Communication Specialist 2nd Class Ridge Leoni