Pilt on illustratiivne.Foto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
23. juuli 2017, 14:24

Politsei viis tanklas sõimelnud mehed kainenema (18)

Laupäeval viis politsei ühest Tartu tanklast kainestusmajja kaks meest, kes seal sõimlesid. Üks kinnipeetutest väidab sotsiaalmeedias, et korrakaitsjad kasutasid juhtunu lahendamisel liigset jõudu.

Facebookis levib postitus, mis värvikalt kirjeldab laupäeva hommikul toimunud sündmusi ühe Tartu ringtee lähedal asuva tankla territooriumil. Postituse autori sõnul tulid politseinikud muidu rahulikult bensiinijaama juures istunud mehe juurde ja hakkasid teda väänama ja kaasa vedama. 

Postituse autori kinnitusel ei tundnud ta kõnealust meest.

"Mõtlesin, et hea küll - filmin siis seda asja, sest tõendusmaterjali on vaja, kui inimene tahab võimude väärkohtlemise osas kaebuse esitada. Jõudsin natukene filmida, kuni viimase politseinikuni, kellel nimesilti polnud," kirjeldab ta.  

Mehe väitel pöördus ta viisakalt nimesildita politseiniku poole, et küsida ta nime. Väidetavalt olla politseinikud seepeale telefoni käest maha löönud ja ta politseibussi viinud. Mehed viidi kainestusmajja. Sündmusi kirjeldanud mehe sõnul pärast vabastamist videot tema telefonis polnud. "Nüüdseks on video, kahjuks, PPA ametnike poolt, telefonist kustutatud," seisab postituses.  

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Maria Gonjaki sõnul palus turvafirma Ringtee tänava tankla territooriumil kahe kaklema läinud mehe juhtumi lahendamisel politsei abi. "Sündmuskohale jõudnud politseipatrull tuvastas, et kohapeal viibinud 27- ja 32-aastane mees olid küll verbaalselt agressiivsed, kuid füüsilist vägivalda ei esinenud. Iseenda ja teiste ohutuse tagamiseks toimetati mehed kainenema," ütleb Gonjak. Tema sõnul polnud kohapeal osapooltel, sealhulgas postituse autoril, pretensioone. Juhtumi asjaolusid on täpsemalt uurida võimalik esmaspäeval, lisas ta.