Anett Kontaveit of Estonia returns the ball to Kiki Bertens of Netherlands during their final game at the WTA Ladies Championship Gstaad tennis tournament on July 23, 2017 in Gstaad. / AFP PHOTO / ALAIN GROSCLAUDEFoto: ALAIN GROSCLAUDE
Tennis
23. juuli 2017, 15:26

Anett Kontaveit vigastas Gstaadis jalga ja loobub Rootsi turniirist

Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 32.) kaotas Šveitsis Gstaadis peetud WTA-turniiri finaalis hollandlannale Kiki Bertensile (WTA 35.) 4:6, 6:3, 1:6.

Kontaveit ütles pärast kohtumist Eesti ajakirjanikega vesteldes, et tõmbas eilses poolfinaalis tšehhitari Tereza Martincova vastu ära vasaku reie sisekülje ja seetõttu teeb ta kerge võistluspausi.

"Ma ei lähe (järgmisel nädalal algavale) Bastadi turniirile. Venitus natukene segas, aga see polnud kindlasti põhjus, miks ma täna kaotasin. Tuleb lihtsalt ettevaatlik olla. Langetasin selle otsuse koos treeneriga (Glenn Schaap - A.K.) pärast tänast mängu," lausus ta.

Pikemaid plaane venitus Kontaveidil sassi ei löönud, sest 14.-20. augustini osaleb ta Cincinnati turniiril ja 20.-26. augustini peaks ta kaasa lööma New Havenis. Ning seejärel ootavad ees juba USA lahtised meistrivõistlused.

Gstaadi turniir oli keeruline, aga meeldiv

Kokkuvõttes jäi eestlanna Gstaadi turniiriga enam-vähem rahule - kolmanda asetuse teeninuna oligi finaali jõudmine tema jaoks normaalne tulemus.

"Ei saa kurta teise koha üle. Muidugi oleks tahtnud võita, aga vastane mängis väga kindlalt. Terve nädala jooksul lendas siin mägedes pall pisut teistmoodi ja kiiremini kui tavaliselt. Ma ei teinud üheski matšis mingit superesitust, aga suutsin ennast ikkagi finaali mängida," selgitas uues maailma edetabelis 27. positsioonile tõusev Kontaveit.

Anett Kontaveit Gstaadi turniiri finaalis. Foto: ALAIN GROSCLAUDE

"Olen viimase poole aasta jooksul head tennist mänginud ja stabiilsemaks muutunud. Sellepärast on ka tulemused ühtlasemad. Kui ma olen kaotanud, siis väga tasavägiste mängudega ja tugevatele vastastele. Gstaadi turniir näitas, et suudan uute oludega kiirelt kohaneda, sest muruhooaeg sai läbi," lisas ta.

Bertensi hea serv otsustas

Mis element jättis täna Kontaveidi elu teisest WTA-turniiri esikohast ilma ja andis Bertensile karjääri neljanda WTA-tiitli?

"Ta hakkas juba teise seti lõpus väga hästi servima ja oli kolmandas setis ka servil kindel. See pani omakorda minu servigeimidele pingeid peale. Ta oli täna servil kindlasti parem kui mina," vastas Kontaveit. 25aastane Bertens lõi täna kuus serviässa, temast neli aastat noorem Kontaveit jäi selles arvestuses nulli peale.

"Ma ei tundnud teise seti lõpus, et mäng võiks tema poole kalduda. Võib-olla siis, kui käis kolmanda seti algus ja mul oli võimalus murda, aga ta servis jätkuvalt väga hästi. Ma ei taha öelda, et ma tundsin, et asi läheb käest ära, aga tema head esitused panid minu servile pinge peale."

Kiki Bertens (vasakul) ja Anett Kontaveit pärast Gstaadi turniiri finaali. Foto: ALAIN GROSCLAUDE

Gstaadi finaalikohaga kindlustas Kontaveit sisuliselt endale USA lahtisteks meistrivõistlusteks asetuse. Varem pole tal sellist luksust olnud.

"Mingil määral annab see tabelis eelise, sest avaringis mulle teist asetatud mängijat vastu ei tule. Samas on ka väga ohtlikke asetamata mängijaid, aga kindlasti on lihtsam, kui alguses esikümne mängijaid vältida saan," ütles ta.