Julia Beljajeva.Foto: LAURA OKS
Vehklemine
23. juuli 2017, 21:10

MM-pronks Beljajeva: olen rahul, kuid poolfinaal oli võidetav (3)

Leipzigis vehklemise MMil teenis pronksmedali Julia Beljajeva, kes oli poolfinaalis sunnitud allavanduma hilisemale maailmameistrile venelannale Tatjana Gudkovale 12:13.

Tiitlivõistluselt pronksmedali kaela saanud Beljajeva jäi turniiriga rahule, kuid tasavägine poolfinaalkohtumine jääb neiul ilmselt mõneks ajaks kripeldama. "Muidugi olen rahul, aga tänane matš oli täiesti võidetav, kahju lihtsalt," sõnas vehkleja.

Pikalt viigiseisul kulgenud poolfinaalis pääses vastane esimest korda suuremalt ette minut enne kohtumise lõppu, kui pärast edukat torget seis tablool Gudkova 12:10 eduseis. Sundolukorda jäänud Beljajeva pidi riskima ja tegi seda edukalt. Normaalaja lõppedes oli matš taas viigiseisus 12:12 ning võitja saatuse selgitas otsutav torge. Kohe esimestel sekunditel rünnakule läinud Beljajevat paraku edu ei saatnud. Eestlanna agresiivne liigutus andis vastasele suurepärase vastutorke võimaluse, mille Gudkova ka ära kasutas. 13:12 võiduga pääses finaali venelanna.  

Julia Beljajeva. Foto: Bizzi-Trifiletti

"Lõpp oli liiga emotsionaalne. Sellises olukorras on pinge peal," sõnas Beljajeva. "Võib-olla kiirustasin natukene kohtumise lõpus. Selles mõttes oleks võinud muidugi paremini minna, aga kokkuvõttes olen ikkagi endaga rahul," jäi eestlanna MMi tulemuse suhtes positiivselt meelestatuks. 

Sel suvel nii EMilt kui MMilt pronksise autasu kaela saanud Beljajeva nendib, et vehklemine on väga detailne ala, kus on tähtis pea külmana hoida. "Väga palju on kinni pisiasjades. Ühe-kahe veaga võib juba jääda kaotusseisu, kust on väga raske tagasi tulla. Siis peab pingutama ja lootma, et närvid vastu peavad."

Tervikuna hindab Tartust pärit vehkleja oma kahe medaliga pärjatud hooaega kordaläinuks. "Eks siin ole hooaja algusest tasapisi vormi kogutud, et tiitlivõistlustel tulemusi teha. Võid ju vahepeal võita ning saavutada ka midagi, aga kokkuvõttes on tähtsad ikkagi tiitlivõistluste tulemused," räägib Beljajeva.