Robert Kubica 2011. aastal Lotus Renault'ga.Foto: JOSE JORDAN
Vormel 1
24. juuli 2017, 12:17

PEAAEGU TAGASI! Robert Kubica hakkab testima Renault' vormelit

Aastatel 2006-2010 kuninglikus vormel-1 sarjas võistelnud Robert Kubica võib peagi leida tee tagasi F1 võidusõitudele. Suuremad sammud kauaoodatud tagasitulekul on igatahes tehtud. Renault' meeskond kinnitas, et pärast Ungari GP-d hakkab nende tänavust võistlusautot testima just poolakas. 

Kuus aastat tagasi Ronde di Andorra rallil Škoda Fabiaga avarii teinud Kubica pole vormel-1 masinaga võidu sõitnud 2010. aasta novembrikuust. Avariist saadik on mehe parema käe liikuvus äärmiselt piiratud, mistõttu roolib poolakas põhiliselt vasaku käega. 

Vaatamata raskustele näitab Kubica ringrajal endiselt müstilist kiirust. Nimelt sõidab poolakas simulaatoris kiiremaid ringiaegu kui Renault' noored piloodid Nico Hülkenberg ja Joylon Palmer. 

"Nüüd tean, et saan sõita taas sama kiiresti, kui vanasti," sõnas poolakas. "Kurvide võtmine on loomulikult minu jaoks keeruline, kuid kokkuvõttes on kõik kinni tahtes. Teised saavad sellega hakkama, ma ei näe põhjust, miks peaksin olema kehvem ."

Kui Kubica näitab tõepoolest Ungaris kiiremat minekut, kui noor britt Palmer võib Renault' meeskond seista huvitava olukorra ees. Kas lasta britil hooaeg lõpetada või alates Belgia GP-st lubada vormeli rooli hoopis poolakas?

Kubica võimaliku tagasituleku üle rõõmustab ka mehe hea sõber Fernando Alonso. "Roberti naasmine F1 sarja oleks aasta üks parimaid uudiseid," sõnas kahekordne maailmameister.