Tiit Sokk (paremal) ja koondisesse pürgiv Kregor Hermet.Foto: Robin Roots
Korvpall
24. juuli 2017, 22:10

Tiit Soku valikusse on jäänud 13 pallurit, Kurbase šansid on üliväikesed

Eesti korvpallikoondis kohtus Kalevi spordihallis peetud sõpruskohtumises Rootsiga ja võitis tänu korralikule teisele poolajale 77:72. 

Eesti koondise peatreener Tiit Sokk jäi tulemusega üldjoontes rahule, kui avapoolajal leiti ennast korraks 23:42 kaotusseisust. "Me ei tundnud vastast ja nende mänguplaani. Hea küll, praegu pole veel ettevalmistust vajagi. Esimesel poolajal jäime hätta üks-üks olukordades, kust nad said vabu kolmeseid. Rünnakul tegime omakorda lolle lahendusi. Lugesime poolajal kokku, et nad said 20 punkti kergete korvide tõttu. Seejärel võtsime end kokku," rääkis ta peale kohtumist.

Randmeoperatsioonist taastuva ja suve esimese kohtumise pidanud Rain Veidemani panusega jäi Sokk üldjoontes rahule. "Tore, et ta meid aidata saab. Ta on treeningutel kaasa teinud ja normaalselt visanud. Füüsiliselt on ta korras."

Soku sõnul on tema valikusse jäänud 13 pallurit, kellega ta saab arvestada. Kevadel jalaluu murdnud Tanel Kurbas on pidanud mõned treeningud vahele jätma ja kui imet ei juhtu, siis augustiks ta piisavalt heasse vormi ei jõua.

Ilmselt heitlevad viimase koha eest 20aastane Kregor Hermet ja temast kaheksa aastat vanem Timo Eichfuss. Seniste mängude põhjal peaks kaalukauss langema 204 cm pikkuse Hermeti kasuks. Pealegi ütles Sokk, et parema meelega jätaks ta Hermeti meeste koondisesse, mitte ei annaks teda universiaadil osalevale esindusele.

Enne 5. augustil Makedoonias algavat 2019. aasta MMi eelvalikturniiri peab Eesti veel kaks kontrollmängu - kolmapäeval Södertäljes taas Rootsiga ning 31. juulil Itaalias Šveitsiga.