Foto: PPA
Krimi
25. juuli 2017, 16:12

60aastane rappa eksinud marjuline aidati tagasi tsivilisatsiooni (1)

Politseinikud juhatasid Jõgevamaal alarmsõiduki sireeniga teed 60-aastasele naisele, kes oli rabas marju korjates ära eksinud.

Täna kella 13.50 paiku sai häirekeskus teate, et mõni tund tagasi läks Jõgeva vallas Kärde külas rappa marjule 60-aastane naine, kes ei oska omal jõul sealt enam välja tulla. Kuna naisel oli kaasas mobiiltelefon, sai ta aegsasti abi kutsuda ning muuhulgas anda politseile väärtuslikku lisainfot oma võimalikust asukohast. Nimelt jättis naine oma auto Kärde külasse rabaserva, kuhu politsei esmajoones ka suundus.

"Katsetasime kohe, kas naine kuuleb alarmsõiduki sireeni. Alguses oli sireen vaevu kuuldav, kuid samm-sammult liikus naine edasi ning mõnekümne minutiga õnnestus meil ta rabast välja juhatada. Naine oli väga õnnelik ja marjaämbergi oli tal võiduka lõpuni käes," muigas naist otsinud Jõgeva politseijaoskonna välijuht Arsi Alavere.

"Kasutame politseitöös erinevaid võimalusi metsa eksinud inimeste aitamiseks. Olgu selleks kopter, jälge ajav teenistuskoer või näiteks pimedal ajal ka valgusraketid. Antud juhul lahenes olukord kiirelt ja suuremaid politseiressursse kaasamata. Piisas üksnes kahest politseinikust ja huilgavast sireenist, et eksinud marjulist aidata," tõdes Alavere.

Politsei soovitab igal juhul metsa minnes kaasa võtta laetud mobiiltelefoni, sest hätta sattudes on see asendamatu abiline oma olukorrast teada andmisel ja abivajaja asukoha selgitamisel. "Kui metsa eksib eakam inimene, kel jaksu vähem, ei tasuks tundide viisi meeleheitlikult väljapääsu otsida, vaid leida lagedam koht ja sinna abi ootama jääda," soovitas Alavere.