Peeter OleskFoto: Viljar Voog
Spordivaria
25. juuli 2017, 17:20

Hõbedane Peeter Olesk üllatas ennastki: finaal oli loto

Laskja Peeter Olesk (24) rõõmustas täna ennast ja spordisõpru Bakuus toimuval laskmise EMil olümpiakiirlaskmise harjutuses võidetud hõbemedaliga. Suurepärane tulemus üllatas sportlast ennastki.

"Töötasime finaalipääsu (ehk kuue sekka - M.T.) jõudmise nimel, aga sealt edasi oli kõik lotomäng. Läks hästi!" lausus Olesk rõõmsal toonil telefonitsi Õhtulehele.

Kullamatšis oli Oleski olukord äärmiselt keeruline. Laskmist alustanud venelane Nikita Suhhanov seadis lati ülikõrgele, sest tabas kõik viis märki. Oleski saagiks jäi kaks tabamust. Kas alt vedasid närvid või tehnika?

"Pigem tehnika," märkis Põlvast pärit sportlane. "Viis lasti pihta, teadsin, et pean endast maksimumi andma. Seekord seda ei tulnud, viit pihta lasta on ikkagi keeruline. Aga kripeldama kindlasti ei jää."

Küll aga avaldas elu tulemuse teinud Olesk, kel kodus ka 2013. aasta juunioride EMi standardpüstoli kuld ja olümpiakiirlaskmise pronks, et ehk sai tänase medalivõiduga täiskasvanute seaski punni eest.

Mõnikümmend minutit enne vestlust oli ta saanud kaela auga välja teenitud hõbedase autasu. "Loomulikult [on medal ilus ja särav]! Raske ka pealekauba."

Sellise hõbemedali (vasakul) toob Peeter Olesk endaga Bakuust koju. Foto: International Shooting Sport Federation

Lisaks uhkele medalile tagas Olesk endale kaheks aastaks Eesti Olümpiakomitee B-kategooria toetuse, mis hõlmab 1600 euro suurust palgafondi ning 1400 euro suurust olümpiaks valmistumise toetust. Kuivõrd Olesk on Kaitseväe palgal, siis lahutatakse tema igakuisest palgafondist 500 eurot.

Kapral Oleski treener on Ranno Krusta.