Eesti uudised

Haisuses kodus tütart kasvatanud ahelsuitsetajatelt võeti nende laps ära (39)

LISA KOMMENTAAR

ei saa aru27. juuli 2017, 13:27
kuidas saab kanda ahelsuitsetaja nime ja suitsetada ainult köögis, ja see hais levib kõikjale ja tapab alaealist last
Kolm väikelast peres27. juuli 2017, 01:30
Tunnen üliedukat perkonda ,kes tõmbavad pangakaardi pealt triipu ,kuid ei suitseta . Aga eeskuju siiski..
tundub26. juuli 2017, 23:39
sotsiaaltöötajate tegemata jäänud töö. On vaja korduvalt ja korduvalt rääkida perega, teha visiite, hoiatada. ja alles siis, kui midagi ei aita, hakata peret traumeerima. Enne seda pakkuda igakülgset abi ja toetust, õpetada lapse elu hindama ja lapse eest hoolitsema.
no27. juuli 2017, 09:02
Asi polnud üldse selles. Nad tahtsid minna Venemaale, täpsemalt Moskvasse elama ja siis tuldigi ja võeti laps ära. Venemaa esitas EV noodi,millega nõuab nende kodanike ,ka lapse Venemaale lubamist. Ei olnud probleemne perekond, nagu siin püütakse kirjutada. Nägin RTR planeetalt seda lugu ja pilte kodust.
anx27. juuli 2017, 10:38
No tore et Te Vene propaganda kanalist "usutavt" infi hangite, seal on ju ette teada,et eestlased on saatanast. Ei ole kindel ka selles kelle kodu seal kanalis üleüldse näidati. Aga müts maha Venemaa ees siiski,et nad oma kodanike eest võitlevad.
Martin26. juuli 2017, 16:00
Tubli, Raki! Mäletan neid vanu aegu, kui ringi möllasime sinuga. Head ajad. Aga hea, et kõik paremuse poole läheb! Keep going!(
26. juuli 2017, 16:52
saatke nad26. juuli 2017, 13:30
olime Judenfreid26. juuli 2017, 15:11
saame Russishfreiks. Allahu akbar!
27. juuli 2017, 09:03
liar.26. juuli 2017, 13:23
Olin alates 13 eluaastast 12 ruutmeetrises toas,kus ema joodikust elukaaslasel oligi Priima suits pidevalt suus nii voodis öösel kui päeval. Koolis ütles keemiaöpetaja mulle klassi ees,et kuule tüdruk sa teed suitsu. Maolen praegu 55 aastane ja see ütlemine ei lähe iial meelest pigem suuremaks mu sees. Mis kõõgist siin rääkida kui see oli 5 pere peale.Ma pole siiamaani suitsetamist isegi ära õppinud ei tehnikumis ega hilisemas elus. Sellised olid minu aastad 1975-1977 Tartus Supilinnas.
26. juuli 2017, 16:53
praegu kõik hullemates oludes
Ehk26. juuli 2017, 11:53
oleks aidanud vanematele selgeks teha,mida selline suitsetamine lapsele tekitada võib,nõuda,et suitsetavad no kasvõi aknapeal nagu inimesed seda tegemas,kui elatakse näiteks viiendal korrusel ja tähelepanu pööramist rohkem lapse hooldamisel!!!Kui öeldamse,et tegu muidu korralike inimestega,siis oleksid ehk mõistnud...aga laps sellepärast ära võtta,on küll liig karm karistus eelkõige lapsele endale!!!
lapserajakale tuli26. juuli 2017, 15:12
näidata,kes on PEREMEES.
kas pärisorjadelt küsiti,mida nemad tunnevad? Ei usu,et see omanikele kunagi pähe tuli 700 aasta jooksul
mis siin riigis imelikku26. juuli 2017, 11:08
keskeltläbi kolmandik peredest elab haisu sees sest vaesed ja söögi jaoks ka vaja midagi mis vähegi söödav
halloo26. juuli 2017, 14:19
Suitsud on ikka väga kallis kraam ja ahelsuitsetajatel kulub selle peale väga suur raha. Mis vaesusest ja söögirahast sa räägid? Selline laste juuresolekul suitsetamine ongi laste sulaselge myrgitamine ja koristamine ei käi ylejõu ka mitte vaesemal rahval, arvan ma.
kuule to.bu.ke26. juuli 2017, 16:55
neil puudub suitsuraha hea kui näljas ja vahel sekka ka süüa , see muu hais ...
mnjah26. juuli 2017, 10:51
miks ma ei usu, et see suitsetamine oli see ainus põhjus... Niisugustes teemades on palju sellist, millest avalikult ei räägita. Kui kaua oli see pere jälgimise all ja kuidas elas see laps, kui sageli ja mille pärast ta oli haige ja kuidas koolis käimisega jms. Kohtus ei tehta kergekäeliselt selliseid otsuseid, seega pidid olema kohtu jaoks vägagi tõsised tõendid, et selline otsus vastu võeti. Mina ei tee järeldusi vaid piltide järgi ja ei pea normaalseks, et laps on sunnitud elama kantserogeenses keskkonnas, sest vanematele niimoodi meeldib - laps ei ole asi! Ise ma ei talu tubakasuitsu, vähenegi paneb pea valutama ja ajab iiveldama, seda juba väikesest peale ja lähedastest keegi ei ole suitsetanud. Kuidas oleksin ma üles kasvanud keskkonnas, mis mul tervise jäädavalt tuksi keerab - ei kujuta ettegi. Ja kui vanematel on ka muid kiiksusid, mis võivad otseselt kasvava lapse tervist kahjustada, sellele ei taha mõeldagi.
Mina ka tean neid tubakahaisu vihkajaid26. juuli 2017, 12:17
Aga anna neile kanepipläru pihku, siis silmad löövad särama. Ja ma ei imesta kui ka muude ainetega sama on. Samas on see kõige puhtakujulisem silmakirjalikkus, pole ise mitte grammivõrdki parem aga teisepeale näpuga näidata on seejuures nonsens. Olen ka ise tubaka suitsetaja, selline tagasihoidlikum, saan mitu päeva pakiga ja toas pole kunagi teinud kuna see teeb kardinad koledaks ja haisu tuppa ei taha. Käin väljas tõmbamas. Samas ma ei tarbi üldse alkoholi ja narkotsi - olen ma kuidagi enamusest ühiskonnast halvem kes kurdavad küll legaliseerimsiehäda, küll aktsiisitõusuüle? Olen või?
mnjah26. juuli 2017, 12:44
mis puutub siia tubakahaisu vihkamine? Ah et kui tubakaving ajab iiveldama ja paneb pea valutama, siis olen kohe kindlasti mingi muu mõnuaine tarbija?!? Ikka väga haige üldistus! Ma ei suitseta absoluutselt mitte midagi ega hakka ka kunagi suitsetama, mistahes ollusest see koni tehtud on (kanepiülistaja ei ole ning narkootiliste ainete vaba levitamist ei soovi). Ja alkoholigi oskan tarbida nii, et purju end ei joo, sest lihtsalt meeldib olla selge peaga ja alkoholivajadus on pea olematu, õlu ei meki kah, viin hoopiski mitte. Ei paku mingit huvi, kui palju või vähe siinne oponent midagi suitsetab ja kus - see ei muuda tolle pere suitsetamisharjumusi mitte karvavõrdki. Kordan veel - raske on uskuda, et tubane ahelsuitsetamine on see ainus põhjus, miks nii radikaalsetele meetmetele kohtu kaudu mindi. Delikaatsete andmete tõttu ilmselt ei tea avalikkus, kuidas lood ja kui pikalt selle konkreetse perega on tegeletud.
ey27. juuli 2017, 09:12
ei olnud tubakasuits peapõhjus. ent andis ehk juurde keissile. btw. ka minule ei meeldi konide hais...kehva või vänge tubalasuitsu lõhn...olgugi, et olen ise suitsetaja.
Naaskel26. juuli 2017, 10:39
Miks keegi ei mõtle siin kordki lapse peale? Passiivne suitsetamine ju kahjulikum kui ise suitsetamine. Lisaks oli laps must ja kasimata. Kas see on ok olukord et laps on kodus selline. Kui lapse ajutine eemaldamine on ainus viis panna osasid lapsevanemaid ennast liigutama?
ey27. juuli 2017, 09:15
passiivne on kahjulikum?!?! niisiis oleks pidanud lapsele suitsu ette panema ja see oleks tervislikum siis? kui palju neid propagandaohvreid veel on? tuhat? kümmetuhat?
Uskumatu26. juuli 2017, 10:38
Oma lapsega haiglas olles kuulsin lastearstilt päris palju ulmejutte, milliseid lapsi neile ravile tuuakse. Kes on läbi pekstud poolsurnuks, kes on näljutatud poolsurnuks, usse täis lapsi.. Ja on ka naisterahvas, kes alkoholiraha pärast paljuneb nagu jänes. Lapsed kõik kannatavad.. Aga vot sellistelt ei võeta mitte ühtegi last ära ja keegi ei tee teist nägu ka kui nad vastavatele võimudele teada annavad.. Saadetakse ilusti kenasti koju tagasi. Ja nüüd siis järsku suitsetajate laps on see, kes nende arust kõige rohkem "piinleb ja kannatab". Jah, õudne on muidugi kui suitsetatakse sisetingimustes, mis siis et köögis ainult, aga see pole pooltki nii hull seis kui võtta arvesse, mis toimub mujal peredes. Vaja omast arust "head" teha, aga tehakse seda vales kohas. Kas selle lapse käest ka ikka küsiti, et kas tal on halb ja paha ? 8-aastane peaks juba päris palju mõikama.
26. juuli 2017, 13:42
tahtsid koos lapsega venemaale kolida, oligi kogu põhjus.
ey27. juuli 2017, 09:17
last ei võetud ära suitsu pärast. ainult suitsu pärast me ei teakski teemast ega sarnadtest...tuhandetest olukordadest mis me kõrval eksisteerivad
Hakkas peale...26. juuli 2017, 09:46
Kuidagi tuleb ju edumeelsetele homoperekondadele lapsed leida.
Skandinaavia skeem on lihtne, need "sotsiaaltöötaja/lastekaitsja" tegelased on doljas turvakodude omanikega. Mis arvate, palju saab ny kuue lapsega turvakodu omanik Skandinaavias ühes kuus riigilt raha?
Ei tea? Haaa... see on nimelt 20 000 eurot+ lisad. Seda saab juba lontis sukkpükste, rasvaste lokkide ja matsaka lastekaitsjaga jagada.
Sama süsteem on USA vanglatega, need on eravanglad ja riik maksab vangi pealt üüratut pearaha, seepärast panevad prokud ja kohtunikud igal võimalusel kinni, et omavahel vanglaomanikuga raha jagada.
On viimane aeg seista vastu sellele, et meil samad asjad kehtima hakkavad.
26. juuli 2017, 09:35
ahsoo. lihtalt lampi tulevad ja võtavad lapse kaasa.
lapses on ikka kahju. olgu need vanemad suitsetajad või mitte, nad on ikkagi vanemad. laps armastab neid.
teheke inimstele selgeks, kus võib ja kus mitte. kasige kodu puhtaks ja viige laps sinna, kus tal on hea,.
ey27. juuli 2017, 09:01
noh laps viidi ära siiski amtisanitaarse olukorra pärast...ahelsuitsetamine on siin "boonus" vaid ja mitte põhjus. kahju, et sellised askad alles koolis välja tulevad ja juba lasyeaias asja tõsisemalt ei jälgitud...kui ta käis üldse ladteaias...
K.RADI SUITSETAJAD.26. juuli 2017, 09:25
Mäletan oma lapsepõlvest kuidas ema-isal polnud vahet kus suitsetavad.Kuna olin tütarlaps siis oli see minu jaoks ikka ainult nutmine.Koolis ei tahtnud keegi minu kõrval istuda.
no26. juuli 2017, 10:11
Need vanemad suitsetasid köögis, mitte tubades.
Jah, kuradi suitsetajad26. juuli 2017, 12:20
Praegu suitsetad öölokaali eesruumis kanepit ja naerad ise teiste mittesuitsetajateüle.
Einoh26. juuli 2017, 09:16
Huvitav kui suure trauma saab nüüd laps , kes oma vanematest eraldati. Mõelge ennem kui mingeid idiootsusi hakkate korda saatma.
ey27. juuli 2017, 09:03
tõsi...kaheksaaastasele on see tõeliselt suur trauma...samas kogu see haigustepeda mis seal oli...tapab lapse ehk hoopis ära...
tegelikult26. juuli 2017, 09:01
lõhnab selline käitumine (ära võtmine) raha järgi. Täpselt selline käitumine on ka Soomes.
Apppiii26. juuli 2017, 08:57
Ahelsuitsetaja ja karsklane ???
R26. juuli 2017, 10:30
Ja mis seal imelikku on? Ma ka ahelsuitsetajast karsklane, alko on mul null
Ja mis selles imelikku?26. juuli 2017, 12:23
Ma suitsetan ka paki 2-3 päeva jooksul kuid alkoholi olen selaastal joonud ühe 0,33 reisil olles. Ilmselt selaastal rohkem ei võta, seega pole nagu ju probleem? Samas suitsetamisest loobumine on nõrgema iseloomu taga ja reaalselt ei muuda sellest loobumine nagunii mu elu sisuliselt paremaks, elada ainult tervise nimel ei ole ka mõtet kui see elu on ikkagi poolik endast sõltumata.
ey27. juuli 2017, 09:07
ka mina suitsetan...küll vaid pool pakki päevas...ja ka lapsed on...ent ei suitseta nende lähedises õueski...ruumis pole ühtki suitsu tõmmanud...käin õues või rõdul tõmbamas...korter puhas ja suitsuhaisuta. et proböeem pole ainult see n!rk iseloom vaid ikka teisye tervisega arvestamine