Foto: PantherMedia / Scanpix
Krimi
26. juuli 2017, 16:51

Alaealistelt tüdrukutelt erootilisi pilte ja videoid välja pressinud mees mõisteti trellide taha (7)

Pärnu maakohtus mõisteti täna seitsmeks aastaks ja kuueks kuuks vangi 30aastane Daved, kes ligi aasta jooksul meelitas alaealistelt tüdrukutelt välja erootilise sisuga pilte. 

Daved mõjutas lapsi astuma üles erootilistes teostes ja pani nad ähvardades korduvalt olukorda, kus nad olid sunnitud tegema midagi vastumeelset. Samuti oli mehel erootilisi pilte ja videoid alla 14aastastest lastest. Materjali tegi mees kättesaadavaks teisele isikule. 

Mehel oli Facebookis mitmeid kontosid, mille abil ta mõjutas 8- kuni 14aastaseid, paludes endale näiteks alasti videoid saata. Üldjuhul pakkus mees kannatanutele fotode või videote saatmise eest raha, keeldumise korral aga lubas tüdrukuid erinevalt moel karistada. Kui mõni tüdruk oli endast näiteks aluspesus pildi saatnud, siis kasutas mees saadud pilti või pilte juba uute ja rafineeritumate nõudmiste esitamiseks, ähvardades keeldumise korral saadud pildid või videod erinevatele internetilehetele üles laadida või tüdrukute sõbrannadele või vanematele saata. Kui ka see ähvardus ei mõjunud, lubas mees nad üles otsida ja vägistada.

Veebruaris võeti varem kohtulikult karistamata mees vahi alla ja eelmisel kuul arutas kohus kriminaalasja kinnises menetluses, kannatanute säästmiseks kohaldati lühimenetlust. Pärnu maakohus mõistis mehele karistuseks seitse aastat ja kuus kuud vangistust, aga et asi lahenes lühimenetluses, lühendati karistust kolmandiku võrra. Süüdimõistetult mõisteti välja ka menetluskulud rohkem kui 4000 euro ulatuses, mehe kodust ära võetud ja asitõendiks tunnistatud sülearvuti määrati hävitamisele.

Kohtuotsus ei ole jõustunud. Apellatsiooniõiguse kasutamise soovist tuleb teatada Pärnu maakohtule kirjalikult seitsme päeva jooksul alates kohtuotsuse väljakuulutamisest.