Miikka Anttilale kingiti rekordi ületamise puhul tort. Soomlase kõrval on näha meenetrofeed, mille andis talle üle endine kaardilugeja Denis Giraudet. Foto: Alar Truu
WRC
26. juuli 2017, 20:45

ÕL JYVÄSKYLÄS | Soome rallil püstitatakse uus MM-sarja rekord

Homme algaval Soome rallil nihutatakse vähemalt ühe rekordi piiri. Toyota ässa Jari-Matti Latvala kaardilugeja Miikka Anttila teeb kaasa oma 189. MM-rallil, millest rohkem pole ükski navigaator kirja saanud.

Enne Soome rallit hoidis 44aastane soomlane rekordit koos Denis Giraudetiga ning huvitaval kombel oli just prantslane see, kes Anttilale täna Jyväskylä rallipargis toimunud pressikogunemisel ametivennale tippmarki tähistava meenetrofee üle andis.

Anttila tegi oma MM-ralli debüüdi 1999. aastal ning koostööd Latvalaga alustas ta neli aastat hiljem Saksamaa rallil. Enne Soomet on piloot MM-sarjas startinud 177 korral ning Latvala sõnul on 175 neist tulnud koos Anttilaga.

Muide, autoralli MM-sarja kodulehelt leiab kaardilugeja kohta ühe huvitava fakti. "Anttila on oma karjäärile nii pühendunud, et ta ei olnud oma teise lapse sünni juures, sest ta võistles 2011. aasta Hispaania rallil," kirjutatakse seal.