Eesti uudised
Suvel lisa teenivaid õpetajaid on nüüd varasemast vähem

Õpetajad suvetööl: palgast elab ära, aga rohkem endale lubada ei saa (141)

LISA KOMMENTAAR

kõrvaltvaataja27. juuli 2017, 19:42
Mina olen õpetaja abikaasa, ise olen mees. Ei hakka siin pikalt heietama ja ütlen ainult ühte. Kui tahaksin kellelegi halba soovida, siis ütleksin, et armuge õpetajasse. Võtke ta endale naiseks ja elage temaga. Garanteerin, te ei näegi õieti teda! Lõviosa ajast on ta millegagi hõivatud ja kõik see on seotud õpetaja tööga. Valmistab tunde ette, parandab vihikuid, suhtleb meilitsi õpilastega ja nende vanematega, organiseerib midagi. Nädalavahetusteks on tal tavaliselt virn vihikuid parandada ja siis ei tohi teda segada. Oma eelmises töökohas elasin väljaspool Tallinnat ja koha väiksuse tõttu olin tuttav oma naise kõigi kolleegidega. Enamus neist kohe peale tööd läksid paariks tunniks magama kuna kool imes nad täiesti tühjaks. Minu naisega sama värk. Naine vabanes alles õhupoole ja siis tahtis ta vaadata videomakile vahepeal salvestatud telesaateid. Otse polnud aega vaadata. Ainuke aeg, kus kogu pere kokku sai oligi nädalavahetus. Õnneks olen ise suhteliselt rahulik mees ja harjunud sellega, et mul on virtuaalne naine. Aga arvan, et mitte igaüks ei lepiks sellise eluga. Ja nüüd tulevad mingid tegelased siin seletama, et õpetajad tahavad liiga palju palka! Nagu ma enne mainisin, ütlen sellistele tegelastele - saagu teie abikaasaks õpetaja! Muuseas, ma soovisin sellega halba, kes aru sai.
Tore elu27. juuli 2017, 20:02
Püüa olla! Su mammi on saamatu üleorganiseerija.Vihikud ja vihikud.Parem on kui selline kodus ei ole.Saadki rahulikult õlut imetleda. Pedagoogid kodus ka oma õpetamise ja targutamisega.Aga vanainimese asja tal küll aega teha, siis siruli nagu lestakala.
Teinekord kui ta oma vihikuid parandab siis mine ja murra mutike pikali, niiet vihikutel teatud plekid ja hiirekõrvad.Ta oleks jäänud vanatüdrukuks kui sa poleks teada vaevast valla päästnud.
Ah so28. juuli 2017, 00:44
Arvad , et siis ta nõuaks vähem palka?
Palk28. juuli 2017, 06:47
Sina , vennike tood ju mutile raha lauale.Kunagine bioloogiaõpetaja andis poistele kevadel emajõe ääres teatud kehalise simultaani.Endal mees professor.Loodan,et sinu oma paneb ainult Duracellina ringi, pea seljas tuiskab ringi, teadmata mida vaja teha.
Nende madalapalgaliste lapsed taluvad koolis mõnitamisi ja alandamist, et neil kunagi raha
ei ole igasugu üritustel ja ekskursioonidel käia ja seda nendesamade õpetajate poolt, kes endale vähemalt keskmist palka nõuavad.
Palk28. juuli 2017, 07:10
Sina , vennike tood ju tädile raha lauale.Kunagine bioloogiaõpetaja andis poistele kevadel emajõe ääres teatud kehalise ülesande.Endal mees professor.Loodan,et sinu oma paneb ainult ringi, pea seljas tuiskab ringi, teadmata mida vaja teha.
Nende madalapalgaliste lapsed taluvad koolis mõnitamisi ja alandamist, et neil kunagi raha
ei ole igasugu üritustel ja ekskursioonidel käia ja seda nendesamade õpetajate poolt, kes endale vähemalt keskmist palka nõuavad.
selgeltnägija28. juuli 2017, 10:06
Sina mees rahulda ennast siis ise .Koolis on kõige hullemad just rahuldamata pedagoogid, kes elavad voodielu puudust laste peal väla.
Ma tõesti ei mõista, miks on kogu aeg hala ja kiun sellel teemal, et õpetajatel on palk väike?!? Millest teil puudus on? Kas pole uhket häärberit, uut autot või piisavalt puhkust, et halate? Või on rakse töö?
Pidevalt räägitakse sellest, et õpetajatel on "närvesööv" töö ja lapsed on pahad ja sõnakuulmatud...
Kas tõesti see õpetaja lootis, et saab endale klassitäie illikukupaisid lapsi? See on loomluik, et sellises klassis on ka koerlapsi sees ja see teeb teie töö raskeks?
Kas on raskem neil, kes peavad väitingimustes töötama nii ööl kui päeval, kelle puhkus on piiratud ja lõunasöögi peab ise kinni maksma?!? Kas nemad vinguvad???
Minul isiklikult on lapsevanemana väga ebameeldivaid kogemusi õpetajatega (tõsi, on ka meeldivaid õpetajaid) aga sedasi vinguda enda palgaüle...natukene häbematu, kas pole?
Kui töö ei meeldi ja palk on väike...valige endale siis teine töö!!!
targutajatele27. juuli 2017, 18:47
Tõelisel pedagoogil ei ole klassis soosikuid. Kõik lapsed on talle ühtviisi vastikud.
ökul27. juuli 2017, 18:36
Arstid ja õpetajad - mõlemate, end juba jumala asemikeks maa peal pidavate pidev palgahala ajab oksele. Samuti sealjuures mulle täiesti arusaamatu palgataseme võrdlus edukate välisriikide omaga. Nemad leiavad, et peavad saama töö eest tuhandeid, nagu rikastes Euroopa ja Põhjala maades, aga miks on nii ebaõiglases viletsas seisus teiste ametite esindajad? Need arstid ja õpetajad töötavad Eestis ja siin on nende palga suurus täiesti proportsioonis teiste töötasudega.
To ökul28. juuli 2017, 00:45
Kui häda käes, arst on Jumalast tähtsam va Jehoova tunnistajaid
Ka inimene!27. juuli 2017, 15:07
Nende palk on liiga suur, võrreldes teistega. Seda tuleb alandada, sest eriti nad ju ei tee midagi.Vanemad on need ,kes nende töö ära teevad,Streikida oskavad küll,
??? 27. juuli 2017, 14:47
Ja mida peavad siis tegema veel need, see pool meie rahvastikust, kelle palk allapoole mediaanpalka jääb? Kes allapoole 800 jäävad? (ka 800-ne tähendab vaid kusagil nii 650-streaalset sisstulekut). Aga need on veel õnnelikud. Mida peavad aga tegema need, kellele tööandja maksab vaid miinimumi? Ja provintsides nig ääemaadel, kus on suur tööpuudus on see üsna tavaline. Et peremees hoiab töötajate palkade arvelt kokku, sest kuhu tal mujale ikka minna? Mõned miinimumpalgalised ei saagi oma miniimumi kätte, sest peremees "tõestab" ära, et see töö on ära tehtav mitte 40-ne vaid noh nii 20-30 tunniga nädalas. Kuigi reaalselt on see võimau, kuid ületundide eest lisatasu ei maka küsima minnagi.
Üks üsna tuntud nimega tootmisjuht vastas kord oma töötajate pöördumise peale sedasi, kui nood ületundide st raha tulid küsima: " Kui te minu poolt ette antud aja jooksul oma tööd ära teha ei jõudnud, siis järelikult te lihtsalt logelesite, tegite vist suitsutunde! Seega on igati normaalne, et te ilma lisatasuta oma ettenähtud töö lõpuks ära peate tegema!"
eks27. juuli 2017, 23:20
nende madalapalgaliste lapsed taluvad koolis mõnitamisi ja alandamist, et neil kunagi raha ei ole igasugu üritustel ja ekskursioonidel käia ja seda nendesamade õpetajate poolt, kes endale vähemalt keskmist palka nõuavad.
Õpetamise definitsioon on vist muutunud...27. juuli 2017, 14:21
Mille eest nad palka juurde nõuavad? Selle eest, et lapsed õpikust teksti vihikusse ümber kirjutavad? see ei ole õpetamine.
Aine tuleb huvitavaks teha, andes oma teadmisi edasi viisil mis teeb lapsele õppimise huvi pakkuvaks, mitte kuiv "loe ja kirjuta vihikusse ümber sel ajal, kui ma lehte loen" viisil...
Lisaks sellele on enamus neist 'õpetajatest' tõsiselt nõrga närvikavaga inimesed kes ei sobigi pedagoogiks, sest nad ei tule stressirohketes situatsioonides toime ja ei ole võimelised probleeme külma närviga lahendama vaid alluvad provokatsioonile ja viskavad tantrumeid nagu teismelised.
Praeguse "õpetamise" juures on nad lausa ületasustatud.
Kodune kasvatus võib kujundada välja lapse hea käitumuse, kuid üks halb õpetaja on võimeline nende vanemate töö kõik tuksi keerama oma ebakompetentse suhtumisega.. hullemal juhul terve lapse tuleviku mitte süvenedes näiteks koolikiusamisse, või olles ise kiusaja.
Õpetaja amet ei ole mitte ainult faktide ette lugemine, vaid laste arendamine ja nende ÕPETAMINE..
mine tööta27. juuli 2017, 18:25
ka, siis näed, kaua närvid vastu peavad, kui lapsed neid iga päev söövad.
mitte õpetaja27. juuli 2017, 12:58
Kui oleks palk 1500-2000,ei hakkaks ma õpetajaks.Praegusel ajal lastel nii suured õigused ja et lapsi korrale kutsuda peab olema ikka väga nutikas ja tark.Ei kadesta õpetajate palka,kuid vingumiseks ei ole põhjust.Igaüks on endale valinud eriala ju ise.
fänn27. juuli 2017, 13:28
Palk väike? Nähes milline autopark õpetajatel kooli juures seisab siis pole halamiseks põhjust.. ärge kiunuge. Kogu aeg on mingi ülikoolis õppimise jutt ja ikka palju vaeva näinud.. Hariduse võib saada aga haritus?Seda viimast pole ühelgi pedagoogil.
Minu naabrinaine joob suvi läbi konjakit rõdul.Mees teeb soomes tööd.
irw27. juuli 2017, 13:53
Need on laste autod, kullake
Eee...27. juuli 2017, 14:10
"aga haritus?Seda viimast pole ühelgi pedagoogil." - Ehkki olen kriitiline ka õpetajate suhtes, pean siiski küsima, millel küll selline kahtlase väärtusega julge väide põhineb?
Haritus27. juuli 2017, 14:43
Põlva kooli nn teeneline õpetaja mõnitas minu klassiõde tema perekonnanime ja punakate juuste pärast.Siiani meeles ja õnneks klass ei naernud kaasa kuigi olime kuuendas klassis.Selles eas ju pro kaasa naerda.
Eile nägin just teenelist õpetajat poes, nii konksu jäänud .Hea tahtmine oleks ka narritada.
27. juuli 2017, 16:16
tean seda õpetajat, aga selline just saigi teeneliseks kuna puges ikka palju
Mõtleja28. juuli 2017, 18:19
Laste õigustega27. juuli 2017, 14:08
on nii, et kui oskad nendega läbi saada, siis ei hakka nad sind ka kiusama ega su peale kaebama. Oldud-nähtud, päris pikalt seda ametit pidanud. Nõukaaegsed kombed-mallid ei toimi muidugi enam nii nagu varem.
aru ma ei saa27. juuli 2017, 12:57
olen alati mõelnud, et kas kõik õpetajad on üksikud inimesed, et neil ei ole perekonda ega abikaasat. Vaevalt.Ja muidugi on suvel koolitusi ja koosolekuid, aga need ei ole ju tapvad, pigem huvitav puhkuse sisustamine.
Mina tean oma tuttavate õpetajate kaudu, et pigem see raha jutt on sellest, et juunis saadakse korraga kätte kolme kuu tasu ja järgmine palk tuleb alles oktoobris.Lihtsalt ei osata majandada .
27. juuli 2017, 13:54
Sul võibolla meeldib koosolekutel viibima, paljudel mitte
Lapsevanem27. juuli 2017, 12:08
Ma tõesti ei mõista, miks on kogu aeg hala ja kiun sellel teemal, et õpetajatel on palk väike?!? Millest teil puudus on? Kas pole uhket häärberit, uut autot või piisavalt puhkust, et halate? Või on rakse töö?
Pidevalt räägitakse sellest, et õpetajatel on "närvesööv" töö ja lapsed on pahad ja sõnakuulmatud...
Kas tõesti see õpetaja lootis, et saab endale klassitäie illikukupaisid lapsi? See on loomluik, et sellises klassis on ka koerlapsi sees ja see teeb teie töö raskeks?
Kas on raskem neil, kes peavad väitingimustes töötama nii ööl kui päeval, kelle puhkus on piiratud ja lõunasöögi peab ise kinni maksma?!? Kas nemad vinguvad???
Minul isiklikult on lapsevanemana väga ebameeldivaid kogemusi õpetajatega (tõsi, on ka meeldivaid õpetajaid) aga sedasi vinguda enda palgaüle...natukene häbematu, kas pole?
Kui töö ei meeldi ja palk on väike...valige endale siis teine töö!!!
Pane tähele, et ...27. juuli 2017, 12:27
... sedagi lugu ei kirjutanud õpetajad. Ajakirjanik tõstis teema üles. Ole kena, küsi ajakirjanikult, miks ta nii küll teeb.
Kui sa tähele panid ja kenasti lugesid, siis õpetajad selles artiklis küll ei vingunud ega kurtnud. Loe korra veel.
Ja veel, kui see sulle liiga tülikas pole, äkki avalikustaksid, millistes koolides õpetajad tasuta lõunat saavad. Meie vallas õpetajad küll maksavad.
ja viivad toitu koju ka veel27. juuli 2017, 12:57
üks tuttav õpetaja kurtis, et tooks koolist toitu koju, aga mees tahab kodus tehtud toitu.
aga selleest koolikokad ,27. juuli 2017, 13:48
elavad aastaid nagu rotid viljasalves ,on pere toidetud ja pudeneb ka vahetevahel ohtralt sõbrannale ... inimene kes elas samas majas ,oli iga päev selle toidunutsakate kojuveoga kursis ,kuidas mustas prügikotis !? toodi koju toitu .
üllatanud27. juuli 2017, 13:58
Kas tõesti selles kolis nii kehv toit, et mehele söögiks ei kõlba!?
Äriidee27. juuli 2017, 12:30
Lätis maksab Laua viin 4,57.Kui õps viitsiks müüa isegi 6 eurot pudel.Aga ei viitsi.Poes juba ligi 8 eurot.Ise nimetavad ennast maa soolaks aga maal ostjaid oleks palju ju.
Võhik27. juuli 2017, 13:59
Kui palju maksab põranda viin?
irw27. juuli 2017, 14:00
Elagu õpetajad - alkoholismi soodustajad! Elagu alkohoolikute lapsed- Eesti maa sool!
Põranda viin28. juuli 2017, 00:48
ei ole raskem27. juuli 2017, 13:56
Pigem töötan välitingimuses kui koerlapsi täis klassis, ja olen nõus väiksem palga eesst töötama, oma vaimne tervis on kallis vara
lihtsalt27. juuli 2017, 23:24
Sest neil on ametiühing ja nad saavad välja pressida mida iganes oma streikidega.
L27. juuli 2017, 11:44
Äkki lõpetaks selle õpetaja ja müüja võrdluse ära? Kas proviisor ja müüja on samad? Ei? Miks siis võrrelda õpetajat müüjaga? Üldse on õpetaja kuvand ühiskonnas vale - vaene rott, kes kogu aeg vingub. Asi ei ole õpetaja töö juures niivõrd palgas, vaid KOORMUSES. Siit tuleb ka jutt, et õpetaja on alamakstud ja õpetaja peaks saama töö eest väärilist tasu. Õpetaja palga ja koormuse suhe ei ole tasakaalus. Õpetajana tunnen muidugi, et tahaks rohkem palka saada, aga tegelikult oleksin õnnelik, kui koormus pisut väheneks, et ma saaksin nädalavahetusel natuke hinge tõmmata ja vaimu laadida.
Õpetaja EI SAA 1000 eurot kätte, kui ta just ei tööta ülekoormusega, mida ta teeb nagunii, arvestades näiteks tundide ette valmistamist. Ei, tunnid ei tule nii, et hops ja klassi ette - õppeprotsess tuleb läbi mõelda ning õpetaja koostab sageli töölehti, mille välja mõtlemise ja vormistamise peale kulub omajagu aega - ja jah, seda on vaja teha, sest sobilikke töölehti, ülesandeid ei ole alati maagiliselt kuskilt võtta. Õpikust ja töövihikust ainult ei piisa, need annavad mingi raamistiku, kuid mitte tervikut.
Lisaks eelnimetatutele tuleb täita e-kooli (mis, korralikult täites, võtab päevast tunnikese), sageli tuleb suhelda vanematega meili teel, suhelda õpilastega meili teel, lahendada õpilaste probleeme, lihtsalt kuulata neid, töid parandada - sõltuvalt ainest võib pelgalt ühe klassikomplekti tööde parandamine võtta aega ka 6 tundi ja rohkemgi veel (ja ühel õpetajal on keskmiselt 5-6 klassikomplekti). See on vaid väike osa tegelikest õpetaja töökohustustest. Sõltuvalt koolist erineb ka õpilaste arv, mõnes koolis on klassis 15 õpilast, teises 36, palgas see erinevus aga ei kajastu, kuigi on ilmselge, et ühe koormus on väiksem kui teise.
Tööpäevad venivad sageli hiliste öötundideni, et siis jälle hommikul varakult tõusta, nädalavahetust tegelikult ei eksisteeri, sest see kulub tööde parandamisele ning õpilastele tagasiside kirjutamisele.
Vaheajad ei ole õpetaja jaoks vabad, tõsi, mõnikord saab paar vaba päeva, aga see on ka kõik. Vaheajad on koosolekuteks, koolitusteks jms. See muidugi sõltub koolist ka, mõnes koolis lubatakse õpetajal puhata, mõnes koolis peab õpetaja vaheajal olema kellast kellani.
Kui õpetaja ka lahkub koolimajast 13-14, siis see ei tähenda, et tööpäev oleks tegelikult läbi - õpetaja lihtsalt muudab asukohta, kus edasi töötada.
See kõik ei ole tegelikult väärt pikka suvepuhkust (mis, muide, on lühem kui õpilastel - õpetajad lähevad puhkusele jaanipäevast ja tulevad tööle augusti kolmandal nädalal), sest rahaliselt tõepoolest tähendab see siiski seda, et enamasti oled kodus ja loed raamatut, sest see on tasuta kvaliteetaja veetmine.
Tõsi, olen nõus ka sellega, et sõltuvalt ainest on õpetaja töö vägagi erinev. Labane võrdlus, aga kehalise kasvatuse õpetaja ja eksamiainete (eesti keel, matemaatika, inglise keel) õpetajate töö ei ole võrreldav.
Seega palun mitte võrrelda õpetajat ja müüjat ning ka õpetajat ja õpetajat.
Artur27. juuli 2017, 14:01
Kahju on su mulli lõhkuda, aga keegi ei viitsi ilmselt su kirjandit läbi lugeda.. mõni "sõnavõtt" on kommentaari jaoks liiga pikk!
jaa-jaa27. juuli 2017, 18:39
Kas lugemine on tõesti nii koormav tegevus? Natuke pikem tekst ja kohe "ei viitsi lugeda" ! Mida sa siis üldse viitsid teha? Poe taga õltsi libistada?
Hillar27. juuli 2017, 18:58
jah, julgen arvata, et oman teadmisi paaris koolis õpetatava aines. Minu arvates on probleem pigem keskpärasuses - ei ole nüüd nii raske neid tunde ette valmistada kui ainet tunned. Aga koolide probleem on tõepoolest stagneerunud töökeskkond, korra juhtkonda pääsenud tegelane laseb lauluga pensionini välja ja edasigi. Ja muidugi soositakse endasuguseid lastega jõupositsioonilt suhtlevaid õpetajaid. Noorte puhul on probleemiks teadmised, ülikoolide haridusteaduskondades ju rõhutakse õpetamisel meetoditele ja muule sarnasele, jättes erialased teadmised tahaplaanile. Tase ehk sama kui vene aegses kaugõppes õppinutel.
mhhh ,kas ainult kaks võimalust ,27. juuli 2017, 21:15
lugemise ja poetagusega ,nii madalat jama ei ole ka vaja ajada ,aga see nutulaul oli tõesti üüratu ,mida muidugi võid kodus arutada ,mitte siin ,siinsetel on omad kogemused ja arvamised kooliga ...
27. juuli 2017, 14:14
ära luuleta. Õpsid ütlevad klassis, et vaadake internetist ja lugege see lehekülg läbi ja õppige sealt raamatust jne. Mida te virisete, teil on samuti vahetunnid ja söömas käite ka söögivaheajal. Õpilased peavad peale kooli mitu tundi kodus õppima, teie, kes olete juba paar-kolm aastat õpetajad olnud, ei pea mingeid ettevalmistusi tegema. Ja mis puutub suvevaheaega, siis ei käi te küll koolimajas, võib-olla mõni kord kuus ja sedagi tund-või kaks. Aga oma palga üle ei peaks virisema, teie palk on just vastavalt teie panusele.
kommenteerija27. juuli 2017, 14:32
suvePUHKUS ja koolivaheag on eri asjad. õpetajatel on suvel PUHKUS, muudel vaheaegadel ei ole.
Nooh27. juuli 2017, 14:18
"Lisaks eelnimetatutele tuleb täita e-kooli"; kui ta vaimustuspuhangus tuli, siis räägiti, kui palju kergemaks see paberpäevikuga võrreldes KÕIGI asjaosaliste elu teeb. Samas tegelikult: kas paberpäevikuid siis ei pidanud täitma? Alustasin koolis enne e-kooli ja mäletan, kui närvilised olid veerandilõpud, kui mõni TUGEV isiksus 5-6 päevikut mitmeks tunniks enda kätte korjas ja kui suur vaev oli seetõttu tihti ainuüksi veeerandihinnete väljapanek.
Selleks,27. juuli 2017, 11:14
et minu laps saaks nii hea hariduse, et tal oleks võimalik asuda õppima ka väga heas ülikoolis, olen valmis õpetajatele palju rohkem palka maksma. Tahan, et õpetaja alustaks septembris puhanult ja innukalt minu lapse õpetamist. Selleks ongi tal vaja puhata ja maailma näha. Vastasel juhul pole ta lastega, kes palju reisinud, võrdväärne. Vaielge või siis mitte.
27. juuli 2017, 13:42
tulemus27. juuli 2017, 14:02
nagu näed, pooled ei taha oma lastele head haridust, ja arusaadav, neid rohkem huvitab, kus saab odavalt viina osta
arvad,27. juuli 2017, 18:33
et su laste võimetel pole mingit tähtsust, kõik oleneb vaid õpetajast? Miks siis ühed on viiemehed, teised kahe, kolme jne. lised? Õpetaja ju üks.
lisaks27. juuli 2017, 18:34
õpetajal on ka oma oskused ja võimed, kui maksaks 2 korda rohkem, hakkab 2 korda paremini õpetama?
27. juuli 2017, 21:28
mis haridus see on, lapsed vahivad rohkem oma telefonist ja möllavad internetis, loevad oma Facebooki ja ei tea ei haridusest ega haritusest midagi. Kui kõik saavad kõrghariduse, kes siis nende si....ta koristab, kes teeb ära musta töö, kes tänavaid pühivad. KÕIK ON KÕRGELT HARITUD AGA MÕISTUST EI OLE.
To arvad28. juuli 2017, 00:50
õpilane27. juuli 2017, 11:09
no kaua võib seada õpetajate hala kuulata - pole neil midagi häda ja vähe sellest, et suvel rännatakse ringi, ka õppeaasta keskel jäävad tunnid ära, kuna õpetaja suusareisil mägedes...
jaaa artiklit polegi ,,udustatud ,, kae lugu 27. juuli 2017, 11:00
kui tähtis selline äraleierdatud teema ,et ikka kõik saaks tasuta lugeda ,mhhh
ehhh , mõni peab terve aasta elama sellisest palgast ,27. juuli 2017, 10:35
aga siin kurdad ,küll sügisest saad oma tuhande ja rohkem veel , mis kurdate mhhh rohkem lubada ei saa ,lol l ju tt suhu tagasi
penskar27. juuli 2017, 10:39
minu pension natuke alla 300, pean ka ära elama. Kas õpetaja palk ka nii väike, et muud lubada ei saa?
Piia 27. juuli 2017, 09:41
Ja mis need arvukad inimesed siis tegema peavad, kes saavad 500-600 kätte?Nemad ei saa autot Liisiga,sest palk ei võimalda. Puhkus ei kesta ka 2, 5 kuud, et saaks lisa sel ajal teenida. Peavad ka elama.
Et nüüd27. juuli 2017, 09:17
"väikeses kogukonnas leidub alati ussitajaid"
oleme siis nii kaugel, et aus töö käib au pihta? Paha lugu, nagu Mehhiko seebis: kaotad oma koha "high society's" (mis ühe vaimuka vene kirjaniku sõnul on salakood, salatähenduseks venekeelne "huj sosajeti")... Mina tean muuseas mitut õpetajat (jah, olin ka ise seda üle kümne aasta), kes suht pika puhkuse nii jaotavad: üks odav reis võimalikult kaugele (jah, selle järele on nad hullud) ning ülejäänud aja töötavadki kusagil, mõni isegi iga aasta samas kohas. Aga et see võiks mingi "ussitamise" teem olla, vaat selle peale ei ole tulnudki!
olen27. juuli 2017, 09:14
Liisuga sada protsenti nõus. Lasteaeda tööle kandideerides esitatakse õpetajale ülisuured nõudmised, aga palganumber jääb ikka häbematult madalaks. See on naeruväärne, et kõrgharidusega inimene saab 600 eurot, maksud maha ja puhkus ei kesta ka teps mitte terve suvi nagu ekslikult arvatakse ja lasteaia õpetajatel ei ole ka mingeid vaheaegu. Ja ka koolis töötav õpetaja ei puhke tervet suve. Kust on pärit selline väärastunud arusaam?
haha27. juuli 2017, 09:20
Mina töötan Selveris , olin alguses puhastusteenindaja sain 2.70 tunnis(töötasin kuu aega) ja nüüd kui olen nii kassapidaja kui ka teenindaja on tunnitasu 3.20 ja ega vast vahet pole mis Selveris sa töötad ( ise töötan Põlvas)
Haha-le28. juuli 2017, 00:52
Aga miks sa töötad Selveris mitte pead õpetaja ameti, seal ju sured palgad
27. juuli 2017, 23:32
Kõrgharidusega inimesed töötavad ka miinimumpalgaga, kui erialast tööd võtta ei ei ole, see ongi lihtsalt Eesti reaalsus. Kõik ei saa Soome kapata või vähemalt Tallinnasse.
Eluaegne õpetaja27. juuli 2017, 08:39
Absoluutselt kõik oskavad õpetada ja kritiseerida arsti ja õpetajat. Neile, kes soovitavad vaadata, mis müüjad palka saavad, võib soovitada õpetajaks hakkamist. Keegi ei keela ju, kui õpetajatel nii kuldne elu ja suur palk! Hakake aga õpetajateks! Kõik maakonnad vajavad neid, kuigi jutu järgi peaks olema õpetajal kõrge palk ja kole hea ja lihtne elu! Tulge ja hakake, mitte ärge käige ainult vingumas koolis, kui andekad indigolapsed teil on ja kuidas lollid õpetajad nad ära rikuvad!
Kunagine õpetaja27. juuli 2017, 09:25
Õpetajatel ON kuldne elu, va ehk matemaatika, emakeele ja võõrkeele omadel (koletu vastutus eksamite pärast, sest KÕIK teevad neid, mu arust ikka veel); oldud-nähtud. Kui õigele lainele saad, ei ole paremat ametit olemas, mis kompenseerib ka puudujäägi palgas. Miks ise enam ei ole? Ootamatu invaliidsus ja eks te tea isegi, kuidas eestlased invaliide armastavad.
eluaegne õps, lisateenistusena müü alksi 27. juuli 2017, 10:26
Ütlen ausalt: ma pole just suur kärakanina, aga klaasi ka ei sülita. Elan Valkast 40 km kaugusel ja juhul kui peaksin vajama isegi 1L kangemat kraami on kindlasti oluliselt kasulikum sõita Lätti kui 3 km kaugusele kodukauplusse. Mõni aeg tagasi olin seoses tööga Valga linnas ja huvi pärast otsustasin seda ime alko 1000 poodi vaatama minna, kuna reklaam uudiste näol on muljetavaldav olnud. Poodi sisenedes jäi suu lahti, kuna hinnad olid ulmeliselt odavad. Kui algul oli plaan vaid uudistama minna siis poest väljusin mitme suure pudeliga, mõeldes et küll kunagi ära kulub. Ja sellest ajast peale ei ole mul enam asja Eesti poe alko leti juurde. Lihtne !
Palk palgaks27. juuli 2017, 10:45
Ma ei peagi õpetaja tööd kergeks ja palka peaks maksma vastavalt töö raskusele ja vastutusele, aga poes on kõigile samad hinnad, seega viriseda, et ei ole võimalik normaalselt elada, on küll inetu madalamapalgaliste suhtes.
kuule, eluaegne õpetaja27. juuli 2017, 13:45
ehk paned kirja ka ausalt oma õige palganumbri, siis virise edasi.
eluaegsele27. juuli 2017, 18:36
mis ise vingud, hakka kassapidajaks.
... kas õpetajal viisakas sedasi haukuda ???28. juuli 2017, 08:44
vat sellised vingatsid ongi õpetajad ,mhhh
Maris27. juuli 2017, 08:35
No tõesti, peaks olema õnnelikud et palk 1000 euroni küündib, arvestades et paljudel on palganumber poole väiksem. Tööpäevad on ka normaalse pikkusega ning puhkust antakse ette ja taha. Mille üle on viriseda ometi?
fänn27. juuli 2017, 08:56
see õpside hala ajab nii närvi
neil on vaheajad jne, tähtpäevadeks saavad kingitusi, lilli...
mehed neil ehitajad, rakkajuhid, kes teenivad pappi
minu naabrimutist pedagoog terve suvi joob viskit ja kirub vanemaid
Öpsidele27. juuli 2017, 09:10
Milleks halada,et raha on vähe... Kas miskit helgemat ei tule teil pähe? Näe, penskaritel visa on hing, ei neid heiduta rahapuudus rohkem kui varba all pind.
palgale liida veel pension ,vaata palju siis kokkusaad 27. juuli 2017, 10:43
ja enamus neid ongi kahel palgal ,aga päeva pikkus on kella ühe kaheni ,siis nad juba kodus ,isegi poed seksajakski läbi käidud , isegi üüri ei raatsita maksta ausalt , nagu teised pered ... nii kurjaks ajab see hala
????27. juuli 2017, 10:51
Mis see nüüd oli...üüri ei raatsita maksta?
see oli ,et elavad kahekesi ,27. juuli 2017, 11:05
aga makse maksavad ühe eest ...vat niii , sai selgeks ?
ei27. juuli 2017, 11:59
Mida halate?27. juuli 2017, 08:34
Palk väike? Nähes milline autopark õpetajatel kooli juures seisab siis pole halamiseks põhjust.. ärge kiunuge. Kogu aeg on mingi ülikoolis õppimise jutt ja ikka palju vaeva näinud.. Hariduse võib saada aga haritus?
Autopark27. juuli 2017, 09:21
ei ole tänapäeval näitaja, tõsiselt ka! Suht siledaid vanu masinaid saab koguni alla eur 1000 (ja ei ole romud, nagu mõni ekslikult arvab), liisingut jagatakse aga kindlapalgalistele vägagi heldelt.
näiteks penskar oma 300 eurosega 27. juuli 2017, 12:09
ei suudaks ka mitme kuu raha kogumisega ,seda nn alla 1000 -de autot endale soetada ...
njah27. juuli 2017, 13:42
ostke siis nelja peale
Mina olen27. juuli 2017, 14:05
invaliiduspenskar, pensioni eest jõudsin koguda Audi 80 jaoks; pole muud eriti teha tulnudki, kui mõned esisilla jupid vahetada ja ülevaatuse jaoks heitgaasiprobleemiga töökojas käimine maksis eur 100. Imestavad nii tuttavad kui ülevaatuspunkti mehed, kuidas nii vana masin nii tublis korras on. Selle uue töövõimetoetuse eest enam ei koguks, sest TÄIELIKKU töövõimetust ei ole, see on mingi eur 50-60 vähem.
To autopark27. juuli 2017, 22:33
Aga milles probleem? Ostke õpetajad siis alla 1000 euriku maksev korralik auto ja jääb hala ära et palk väike!
Muretu27. juuli 2017, 08:22
Miks auväärt öpetaja leiab, et töö on häbiasi ja otsib töökohta kodust kaugemal.
Jutukate27. juuli 2017, 10:32
lapsevanemate pärast.
mari27. juuli 2017, 08:15
See on nüüd küll üle võlli, et aina käivad mingid koosolekud ja täiendusõpped. See on firmadele hea äraelamise allikas. Kas seda õpetajatele nii väga vaja on- ma kahtleks. Pealegi, mõelge ise, kui aastaid käib õpetaja koolitustel siis mingil hetkel peaks tema tase olema nii kõrge, et tuleb doktor, akadeemik välja. Milleks seda vaja on ? Raha raiskamine, muud midagi. Kuulatakse juttu, vaheajal antakse kohvi ja kooki ka ning lõpus linnukese kirja. Kõik need õpetajad peaksid pärast sellist hulka koolitusi juba ise koolitama.
Jah27. juuli 2017, 09:53
see on koolitusfirmade lobbytöö tulemus suuresti päris kindlalt, samas erandina leidub ka asjalikke koolitusi.
Õpetaja 27. juuli 2017, 10:35
on elukestev õppija- teatud (päris suur) arv tunde koolitusi on tal kohustuslik läbida. Kõik pannakse "Ehisesse" kirja ja seda käidi vähemalt veel paar aastat tagasi kontrollimas.
27. juuli 2017, 13:51
See on riigi poolt kehtestatud nõue
1000 ei ela ära-saamatu ja rumal27. juuli 2017, 07:41
Liisida auto mis maksab 25--35-tuh siis jah siis peaks jääma 400 kätte +mehe palk et mis sul viga on küsiks,ah et tahad teatris käija ,ah et tahad reisida ah et tahad väljas söömas käija,trennis,spaas,Mine teeni suvel Põltsamaa Felix-is suvel juurde 3-euri h ja prii elamine.(töötukassa lehel)Proovi mis tunne on saada liini tööl 400 euri mis häät nemad peaksid tegema sinuga võrreldes liisija.
Eks 27. juuli 2017, 10:37
õppinud siiskoolis paremini ja omandanud õigel ajal mingi eriala.
Nojah27. juuli 2017, 06:35
Õpetajate palk on häbematult väike. aga pole ka ime. eelmised valitsused pole sellest hoolinud, neil olid muud huvid.
27. juuli 2017, 07:52
meil on enamuse palk häbematult väike, haridusest hoolimata. Ning kui õpeta
27. juuli 2017, 07:54
ning kui õpetajad järjekordselt kurtma koonduvad, siis alati käib jutt millegipärast kõige alama astme palgast,
vanaisa27. juuli 2017, 06:21
Mis raha on tuhat eurot, Euroopa Liidus eksisteerimiseks on see peenraha ja need kes veel vähem teenivad tööandja orjad.
Ei ole27. juuli 2017, 14:43
peenraha, nt Saksamaal mitte. Ja ka mitmel muul maal.
2+2=2227. juuli 2017, 05:51
Ainult vinguda ja viriseda.
vana penskar27. juuli 2017, 06:09
Pensist ära ei ela , kuigi sai kogu elu rügatud ? Mis edasi teha ,kui käed ja jalad enam ei liigu. Prostiks ennast pakkuda aga pole ju mõtet?
oled naine?27. juuli 2017, 18:42
tee vanameestele lingam massazi ja elad priskelt :).
ajad muutuvad27. juuli 2017, 05:09
Õpetajat suure algustähega tänapäeval enam väga ei leia, kõik karjuvad palka, palka. muu neid ei huvita
Liisu27. juuli 2017, 00:21
Kui õpetajad elavad oma 1000 eurose palgaga KUIDAGI ära, siis kuidas küll näiteks pensionär ikka veel elus püsib.Tema pension jääb kuhugi 300-400 euro kanti.Ja veel, miks muudeti lasteaia kasvatajate nimetus ÕPETAJAKS? Ainult ju nimi muutus. Tõsi, laste alghariduse vundamendi laovadki lasteaia õpetajad, nii et olgu ka töötasu nime vääriline, nagu kohane õpetajale.
27. juuli 2017, 00:45
1000 eur palk? Millises koolis seda saab?
mikk27. juuli 2017, 07:12
See on öpetaja miinimumpalk, seda saab värskelt ülikoolist tulnu.
seda muidugi , millises ,27. juuli 2017, 10:46
ikka pane veel pool juurde siis tuleb juba tuttav ette ... :D
taksojuht Vaasja27. juuli 2017, 11:49
loe netti , ära niisama plähmerda - "
Õpetajate palk tõuseb 2017. aastal kahel korral.
Valitsus kinnitas tänasel istungil õpetajate järgmise aasta töötasu alammäära määruse, mille järgi tõuseb õpetajate miinimumpalk jaanuarist 1000 euroni ning septembrist 1050 euroni. Riigieelarveline lisaraha lubab samal ajal tõsta õpetajate keskmise palga aasta esimesel poolel vähemalt 1200 euroni ja sügisel vähemalt 1260 euroni.
kle Vaasa praegu ju neil alampalk ju 100027. juuli 2017, 12:12
siis liida ja liida ja vaadake palju tuleb ,isegi alampalgaga :D
mikule27. juuli 2017, 13:47
Küsin veelkord, millises koolis seda antakse?
27. juuli 2017, 13:49
Kuule Vaasja, miks peab lehest lugeda, kui saab palgalipikust vaadata
kui 27. juuli 2017, 18:44
täiskoormus, küll siis saad, kui see alampalk. Mina ka poole koha eest ei saa täispalka.
Kristiina27. juuli 2017, 00:21
iSEGI ÕPETAJAD ON TÖLLID.
Nojah27. juuli 2017, 00:08
Palk küll äriettevõttes mitmekordne õpetaja palk, aga puhkust suvel vaid üks nädal. Mulle meeldib, et raha piisavalt, aga eks hea oleks niisama mitte midagi tehes suve veeta...
Töö ja puhkuse seadus27. juuli 2017, 00:47
Ära valeta, et ainult üks nädal
27. juuli 2017, 00:54
Iga-aastane põhipuhkus on 28 kalendripäeva, kuid töötaja ja tööandja võivad kokku leppida ka pikemas põhipuhkuses (TLS § 55).
27. juuli 2017, 06:34
Tööandja annab ühe nädala kaupa,aga õpsid puhkavad peaaegu terve suve+ koolivaheajad
ära praali kui ei tea27. juuli 2017, 10:35
koolivaheajad ei ole õpetajatel puhkus!
06:34, 27. juuli 2017, 13:46
Seaduse järgi üks peab olema 2 nädalat pikk
->ära praali27. juuli 2017, 13:46
keda huvitab27. juuli 2017, 18:46
sinu seadus, hakkad nõudma, jääd tööst ka ilma.
Minni26. juuli 2017, 23:54
Mina ei tunne ûhtegi ôpetajat ( eriti lasteaia ôpetaja), kes ûle 1000 palka saaks.
marks27. juuli 2017, 00:05
No kuule, see 1000 pole poltki kuluhüvitisest , seega ikka jube palju saavad.
mina27. juuli 2017, 18:48
ei tunne üldse ühtegi õpetajat, järelikult nad palka ei saagi :). Ei tea, kas neid olemaski?
vihane26. juuli 2017, 23:21
Mida müüjad, teenindajad jt peava tegema, neil poole väiksem palk, nii viha teeb, et vinguvad!!!
Jah27. juuli 2017, 01:15
Vahe seisneb selles, et teenindajaks võid saada pärast põhikooli lõpetamist, aga õpetajaks naljalt üleöö ei satu
kes sunnib27. juuli 2017, 18:50
õpetajaks siis õppima, mine kassapidajaks, kus rabad terve päeva, kuigi ettenähtud väike lõunapaus, siis tihti ei saa sedagi, vetsus käimisest rääkimata. Kumb töö on hullem?
27. juuli 2017, 02:40
Õpetajaks õpitakse. Kahjuks lähevad õpetajaks viimasel ajal need, kes mujale ei mahu ning koolidesse võetakse ebapädevaid inimesi tööle. Nii tõmmatakse õpetajate maine alla ja hakatakse müüjaid/teenindajaid õpetajatega võrdlema. Õpetajaks õpitakse ikkagi ülikoolis ja töö pole sugugi ainult kaheksast kolmeni, paberimajandust on palju ja vanemad sekkuvad õpetajate töösse.
Mhm27. juuli 2017, 12:08
Tõesti tänapäeval, nagu aru olen saanud, piisab õpetajaks saamiseks sellest, et läbid vastava nö koolituse kuid ainealased teadmised võid otse õpikust töö käigus otsida. Ilmselt Matemaatika on ainus erand. Millal lõpuks saadakse aru, et eduka ühiskonna alus on haridus, ning ilma õpetajateta seda ei saa.
to Mhm27. juuli 2017, 13:44
järelikult oled valesti aru saanud
to vihane27. juuli 2017, 02:52
Lihtne, müüjatele, teenindajatele jt peab palka tôstma. Kes aga ôpetajana palehigis oma igapäevast leiba on teeninud vôi teenivad teavad seda raudselt, et ôpetajad peavad suvel puhkama.
Palun27. juuli 2017, 10:41
proovige ise tänapäeva koolis nädalake oma lapsukesi ja nende sõpru harides töötada, siis räägime edasi.
Tigedik26. juuli 2017, 23:10
Igaaastane haige teemamulin - õpsid pole ammu juba mingid madalapalgalised !
to tigedik26. juuli 2017, 23:31
Täna vinguti mitmes lehes, et lihtsale it mehele ainult 1000 brutopalgaks pakutakse. See on õpsi palk praegu. Veel natuke aega tagasi oli palju väiksem number. Minu meelest samuti ei ole 800 kätte haritud inimesele piisav. Müüjad teenivad 600 ja pluss (Maximas jah vähem). Nii et palga vahe ei ole eriti suur. Töid aga võrrelda ju ei saa. Maxima müüja õpetajaks ei sobi, kuid õps võib Maximas vabalt lisa teenida. Ja kes sellest aru ei saa, siis oma probleem.
õps26. juuli 2017, 23:48
1000 saavad võib olla mingid tudengid praktikal s.t. ei tea ühtegi õpetajat kes alla 1600 saaks. seega ikka aint nutt ja hala.
tegelt27. juuli 2017, 00:05
osadele õpetajatele ei sobiks isegi müüja/klienditeenindaja koht, haridus ei tee veel kedagi õpetajaks.
27. juuli 2017, 01:23
Olen täiskohaga õpetaja ja saan alla 1000 bruto, nii et teie jutt ei vasta kahjuks tõele. Kusjuures, töötan erakoolis.
soovitus27. juuli 2017, 06:13
hakka streikima ja nõua palgaks 2000.€. Anna teada, et alla selle enam tööle ei ilmu ja nii teegi !
27. juuli 2017, 06:35
Müüia teeb pikad päevad tööd ka
Müüja ikka27. juuli 2017, 10:43
Jah aga peale pikki päevi tulevad vabad päevad ikka ka.
aga no need vaesekesed õpetajad 27. juuli 2017, 10:57
on juba kella 13-14 -ks kodus ja isegi mööda poode käidud , milleks see virin neil ,keegi ,kes elab koolimaja kõrval räägib kuidas elu käib ja need uhked autod seal parklas ...
Ka õpetaja27. juuli 2017, 11:56
Hea kolleeg! Palun andke infot missuguses koolis seesuguseid suurepäraseid töötsusid makstakse. Seaksin ka kohe sammud sinna. Õpetajate palk Eesti Vabariigis 1000€ miinus maksud.
Ja siis 27. juuli 2017, 12:05
parandatakse kontrolltöid, töövihikuid, etteütlusi, kirjandeid, valmistatakse uusi tunde ette, tehakse mingeid esitlusi, kokkuvõtteid, ettekandeid, analüüse jne- öötundideni küll mõnikord välja.
:D pole küll näinud ,et õpetaja tuleb koju 27. juuli 2017, 13:55
ja ägab kaasa võetud vihikute koorma all :P ,aga tõsi ,et kell 2 juba kodus küll .
... mis asju makstakse ??? 27. juuli 2017, 16:04
vaevalt et sind sinna võetakse ,seal kohad kõik täis ,isegi koristaja kohta ei jätkuks :D
Siis27. juuli 2017, 16:46
sa lihtsalt ei vaata hästi.
ei tule,27. juuli 2017, 18:53
sest kaadrivoolavus suur. Jne.