Ott Tänak ja Markko Märtin.Foto: LIIS TREIMANN
WRC
27. juuli 2017, 07:47

ÕL JYVÄSKYLÄS | STATISTIKAPOMM: Markko Märtin tegi Soomes M-Spordi ajalugu, ka Tänak on Soomes võitjašampust mekkinud

Täna algab Jyväskyläs Soome MM-ralli, kus teeb kaasa ka M-Sporti esindav Eesti esiekipaaž Ott Tänak-Martin Järveoja. Eile jagas maarjamaalaste leivaisa oma hooldusalas meeleldi kaarte, kus olid lisaks kõikide katsete algusaegadele kirjas ka põnevat statistikat seoses M-Spordi ja Soome ralliga. Lisaks on ära toodud üks fakt, millel pole ralliga mitte miskit pistmist!

1. Kas teadsid, et Sebastien Ogier ja tema kaardilugeja Julien Ingrassia alustavad alustavad täna oma kümnendat Soome MM-rallit? Ott Tänaku jaoks on tegemist kaheksanda mõõduvõtuga meie põhjanaabrite juures, Elfyn Evans stardib Soomes seitsmendat korda.

2. Kas teadsid, et Ott Tänak on juba Soome MM-rallil võitjašampust joonud? 2010. aastal oli ta P-WRC kategoorias kiirem kõikidest vastastest.

3. Kas mäletad Evansi geniaalset lahendust tunamullusele tehnikaprobleemile? Waleslane sõitis legendaarsel Ouninpohja katsel otsa kivile, mida ta ise nimetas Soome suurimaks, mistõttu purunes tema vedrustus. Masina parandamiseks kasutas ta autos olnud tööriistakastis asetsenud mutrivõtit, tänu millele jõudis ta pärast kuue kiiruskatse läbimist teenindusalasse.

4. Kas teadsid, et Teemu Suninen debüteeris 2014. aastal MM-sarjas just Soomes? 23aastane soomlane võitis WRC3-sarjas oma debüütralli, tänavu võistleb ta teist korda karjääri jooksul WRC-sarjas.

5. Kas teadsid, et Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia võitsid 2013. aastal Soome MM-ralli? Lisaks triumfile on prantslased jõudnud poodiumile veel viiel korral.

6. Kas teadsid, et M-Sport on Soome MM-ralli võitnud viis korda? Esimene tuli 2003. aastal Markko Märtiniga, teine-kolmas 2006-07 Marcus Grönholmiga, neljas Mikko Hirvoneniga (2009) ning viies Jari-Matti Latvalaga (2010). Kas suudame sel nädalavahetusel oma kuuenda võidu võtta?

7. Kas teadsid, et sägal on enam kui 27 000 maitsmispunga? Meie ka ei teadnud!