Thierry Neuville.Foto: Alar Truu
WRC
27. juuli 2017, 08:31

Thierry Neuville: "Tänakul ja Latvalal pole vahet, kas nad katkestavad või mitte."

ÕL JYVÄSKYLÄS | Hyundai esipiloot Neuville: Soomes on raske võita, sest Tänakul ja Latvalal pole midagi kaotada (5)

Hyundai esipiloot Thierry Neuville tunnistas, et ehkki Ott Tänaku ja Jari-Matti Latvala probleemid eelmisel autoralli MM-etapil Poolas leevendavad tema jaoks survet MM-sarja võidu püüdmisel, teevad nende mured Poolas tema võidupüüdlused Soomes raskemaks.

Mäletatavasti sõitis eestlane Poolas viimasel päeval liidrikohal olles vastu puud ning oli sunnitud katkestama. Toyota äss Latvala ei lõpetanud probleemide tõttu käigukastiga 16. katset, kuid teenindusalas tehti tema masin korda ning ta sai viimasel võistluspäeval rallit jätkata. Punktikatse võidu eest teenis soomlane viis silma.

Mida mõtiskleb Neuville: kas tõik, et Tänak ja Latvala kaotasid Poolas punkte, teeb tema elu MM-sarja üldarvestuse mõttes kergemaks? "Jah, samas on minu eesmärk vaadata ettepoole Sebastien [Ogieri] suunas, mitte muretseda taganttulijate pärast," lausus ta.

"Arvan, et Latvala ja Tänaku probleemid Poolas teevad Soomes võitmise raskemaks, sest neil pole midagi kaotada. Nad üritavad esikoha nimel kihutada ning Latvalal ja Tänakul pole vahet, kas nad katkestavad või mitte," lisas belglane.

Enne täna algavat Soome rallit edestab MM-sarja liider Sebastien Ogier oma lähimat konkurenti Neuville'i 11 punktiga. Latvala ja Tänak jäävad prantslasest maha vastavalt 48 ja 52 silmaga.