Eesti uudised

Väikeseid piisku pilduvad pihustid on keskkonnale ohtlikumad kui suure tilgaga pihustid

Korralik põllumees ei tapa mesilindu, kui põllule keemiat pritsib (23)

LISA KOMMENTAAR

METSAVEND 30. juuli 2017, 18:56
Probleem pole mitte ainult mesilastes vaid kogu looduses elavaga kuna hävib köik mis on elav . Meeletu mürgitamisega tapetakse köik mis on elus olev peagi ja selliseid hullunud mürgitajaid jätkub ,üks selline seltskond on vennad Saksonid Tartumaal kes tegutsevad oü Claheli nime all ,need tegelased ei vaevu ühelegi mesilasi pidavale mesinikule helistamast vaid räägivad ,et neil olla köik lubatud .Sellised klounid ongi need kes ei saa aru ,et pöld pole sidrun mida kogu aeg pigistad ja lisaks tuleb aru saada ,et kui maa poniteet on madal siis ei aita ei mürk ega hull väetamine ,et saada mega saaki .
kokkuhoid29. juuli 2017, 10:48
Kasvu kiirendamise ja saagikuse suurendamiseks mürgitavad elukeskkonda ja saadud suurest saagist visatakse 1/3 prügimäele! Kus on siin see säästlik kokkuhoid, mida nii suure suuga promotakse? Kui keegi on siin aru kaotanud, siis on see mürgitajast põllumees.
nunuuuuuu29. juuli 2017, 10:41
korralik põllumees EI PRITSI oma põllule KUNAGI keemiat.
Maa on probleemiks28. juuli 2017, 22:27
Mesinikul peab endal olema piisavalt maad mesilastele meekultuuride külviks.Ei tasu tahta ,et võõralt omandilt saad tasuta palju kvaliteetset mett.Nii lihtne see ongi.Kui nüüd põllumees mürgitab mesiniku meekultuure,siis on ta süüdi .Kui mesilased lendavad võõrale põllule ja saavad surma,siis on see mesiniku enda süü.
to: 22.2729. juuli 2017, 10:44
peast pehme! Maailm on kõigi elusa oma! Mitte peast pehmenenud rahaahne mürgitaja oma!
Loe artiklit28. juuli 2017, 18:36
Enne kui siin sõna võtate, lugege läbi eilse "Maalehe" artikkel "Kes keda mürgitab", saate targemaks.Ajate kahe käega suhu euroopa toodangut, teadmata kui palju seal ühe hektari kohta toimeainelist pestitsiiti kasutatakse.Kui Eestis on see number 0.9 kg; siis näiteks Hollandis 10.2 kg,Poolas 2.1 kg(aga küll on maitsvad ja puhtad maasikad ha-ha-haaa), isegi Lätis ja Leedus on 1.1 kg;Soomes 1.6 kg.Aga tegelikult vist sisaldab see mesinike palju kiidetud puhas mesi ka mingil määral neid aineid ja ära ei tasuks unustada ka looduslikku saastet,millest millegipärast ei räägita üleüldse, sest kes see ikka tehaseid ja muid sellised tootmisi julgeb milleski kahtlustada.
to: Loe artiklit28. juuli 2017, 18:54
Ega kõike EL-i lo llusi ei pea järgi tegema! Omal peaks ka ikka väheke mõistust olema!
tarbija28. juuli 2017, 11:05
kasvu kiirendamise nimel tehakse kõike,mitte ühtegi tootjat ei huvita muu,kui ainult kasumi saamine,pole siin mõtet mingist öko toodangust rääkida,kuidas mõista geneetiliselt muundatud taimedeja loomade aretamist ,mesilaste tapmine viib terve elukeskkonna hukule.
Ajalooline lause, mis visatakse kindlasti prügikasti:28. juuli 2017, 12:03
"Inimene ongi iseenda hävitaja"! Lühike tõde, aga maailma suurimas sõltuvuses, ahnuses olles, ei taibata sellest tuhkagi. Elate, näete! Mina, õnneks, elasin veel heal ajal.
..28. juuli 2017, 10:51
asi selles, nõuka ajal oli reegel, individuaalmaade kõrvale ei tohtinud majand sellist põldu planeerida, kus on tarvis mürgitada, sinna võis näiteks ristiku-või heinapõllu jätta,kuid nüüd ei osata ilmselt põllumajandusameti poolt õiget süsteemi nõuda, miks muidu nii hulluks on olukord läinud.Ka tuulte suunda tuli järgida,kui kõrvale jäid ka elamud näiteks, nüüd pole enam kellelgi talunikest mõtlemist,kuidas mida millisele põllule planeerida, selgemast selge peaks olema,kui on mesitalu kõrval, siis sinna kanti ei saa planeerida mürke nõudvaid kultuure, niiet ametite ametnikud peaksid rohkem agronoomiat oskama, põllumehed tundub et pole kõik agronoomiat pikemalt õppinud, vaid isehakanud, väikese talu kogemusega edasi suurtootjaks hakanud, kuid peaks olema rohkem erialast haridust.
Umbrohu28. juuli 2017, 10:38
tõrjeks pole mingit mürki ega väetist vaja kui kasutataks külvikorda. Üks paljudest variantidest näiteks talinisu, talioder, taliraps, siis järjest kaks talinisu ja põlduba. Põldoa võib asendada pikakõrrelise talirukki sordiga. Peale sellist tsüklit vajab maa üldse vähemalt kaks aastat puhkust heinamaa ja karjamaana ja siis taas kasutusele uue külvikorraga.
MÖÖÖRTSUKAD MÖÖÖRTSUKAD MÖÖÖRTSUKAD28. juuli 2017, 10:38
meil ka28. juuli 2017, 10:26
naabrimees lahkab usinasti maasikatele keemiat peale ja siis Pärnus müües räägib, et see kõik puha ökovärk ja on seetõttu kallim. kus on nüüd need igasugused kontrollid ja organid kes peavad selle eest vastust andma.
dr. Mõngel28. juuli 2017, 09:33
Näidake mulle mõni niiöelda korralik põllumees ette ja siis ma kuulan tema juttu. Kõik tänased põllumehed on raha peale väljas ja neil on täitsa savi, mis homme saab. Enamjaolt on sellised suurpõllumehed tekkinud kolhooside lagunemise aegu ja on endale nii maa kui tehnika esmalt kokku varastanud ja siis asunud solki tootma ja loodust hävitama. Miks sellistel inimestel lastakse avalikuse ees esineda?
Jah28. juuli 2017, 09:22
Korralik põllumees ei mürgita keemiliste ainetega inimesi. Suurem saak tuleb küll, aga inimeste tervis on tähtsam.
Tegelikkus28. juuli 2017, 10:34
Siis hakkad maltsa ja naati sööma.
marks28. juuli 2017, 09:14
Kas tilgutad mürki või pihustad - mürgi toime sellest ei muutu . Kas värvida pihustiga , või pintsliga - tulemuseks värvitud pind. Üheljuhul ainult silmale ilusam vaadata.
28. juuli 2017, 09:11
värske maaleht just kirjutas,et mürgikogused,mis taimedele peale valatakse,suurenevad aasta-aastalt.mis puhas eestimaa vili see siis enam on? sama hästi võiks juba mujalt seda osta kui odavamalt saaks.
mürgid KEELUSTADA!28. juuli 2017, 08:50
Mürk on mürk. Paned palju, tapab kohe, paned vähehaaval, tapab aeglaselt ja piinarikkalt (vähk)!
Kui mürgitaja põllumees väidab, et on ohutu, siis tehku ISEENDA peal näidiskatse.
Lahendus28. juuli 2017, 08:28
Leidsin sellise teadusuuringu, kus otsesõnu öeldakse välja, et vesinik veeauru ja vesinikveega suudetakse taime tugevdada igasuguste haiguste ja putukate vastu. Lisaks sellele taimede kasv suureneb 2 korda, kui neid vesinikuveega kasta. Milline elegantne lahendus taimede pritsimisele ja mesilaste mürgitamisele Mürgipüttidele saaks teha enne pihustit elektrolüüsi plaadid vahele, kus elektriga enne pihustamist vesi vesninikuks ja hapnikuks lõhustataks!
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4177722/
Recently, some field trials done by several agricultural research institutions in China shows that hydrogen and hydrogen water seems to be valuable for agricultural production especially for soilless cultivation of crops,
and may also have a positive effect on the nutritional value of crops. In the future, farmers may use hydrogen water to replace or partially substitute for pesticide and fertilizer to enhance crop resistance to disease, insect, drought and salinity stress, and improve product quality, increase the yield. How exciting the “hydrogen agricultural era” is! The application of hydrogen in agricultural production may be in the following aspects:
Vesinikvesi paneb taimed kaks korda kiiremini kasvama:
http://travelh2o.com/hydrogen-rich-water-travel-water-improves-plant-growth/
ehitusettevõtja Anus27. juuli 2017, 22:56
korralik põllumees paneb igasugu keemiat peale, mida veel ei ole jõutud ära keelata... ise ta seda saasta mida kasvatab suurel põllul - ei söö. Endale söögiks kasvatab mujal, ilma keemiata. Andke ikka rohkem toetust meie põllumeestele!
Vanast veneajast rapputati igasugustt soola taolist p aska põldudele ega usu ett nüüd asi parem on28. juuli 2017, 08:36
siis ei olnud28. juuli 2017, 10:19
Siis ei olnud selliseid mürke ja sellist tehnikat.Praegu on mürgitamisega hulluks mindud.Esimene halb märk on,et surevad mesilased.Aga inimesed ju ka söövad selle sisse.