Ott Tänak Soome MM-rallil.Foto: Alar Truu
WRC
28. juuli 2017, 13:24

ÕL JYVÄSKYLÄS | Ott Tänak: Sordole on kindlasti võimalik järele jõuda, vaatame, mida teeb Neuville (18)

Eesti parim rallipiloot Ott Tänak alustas Soome MM-etapi teist päeva liidrikohalt, kuid päeva kolmandal katsel kaotas eestlane katse võitjale veidi üle pooleteise minuti ning langes konkurentsist esikohale välja.

Koos kaardilugeja Martin Järveojaga kihutav Tänak lõhkus ralli neljandal katsel oma parema tagarehvi, lisaks purunes tema M-Spordi Ford Fiesta masina piduriketas. "Sõitsime esimese kurvi kergelt laiaks ja arvatavasti peitus seal midagi huvitavat," selgitas piloot.

Tänak ei otsustanud rehvi keset katset ära vahetada ning tema arvates tundus, et autol on midagi palju tõsisemat viga kui ainult purunenud "jalavari". "Olin üllatunud, et saime auto nii korda teha, et uuesti sõitma saime," lausus Tänak Eesti žurnalistidele.

Lõuna paiku hakkas Jyväskyläs vihma sadama, mis võib hakata üldarvestuses kaarte segama. Mida arvab Tänak - kuidas mõjutab vihmasadu päeva teist poolt? "Eks näis, ei oska praegu öelda, kas [sademeid] ka katsetel on ja kui palju. Tuleb infot oodata," rääkis ta.

Et Soome rallist on sõidetud vaid seitse kiiruskatset, ei osanud Tänak lubada, kas ta võtab ülejäänud ralli rahulikult või surub gaasipedaali põhja. "Vaatame, mis võimalik. [Dani] Sordo on kindlasti võetav, vaatame, mida [Thierry] Neuville teeb. Üritame vaikselt lähemale saada," lausus Tänak, kes jääb Sordost maha 48,8 sekundiga ja Neuville'ist 1.06,2.

Pärast seitset katset on Tänak üldarvestuses 11. kohal. Ta kaotab liider Jari-Matti Latvalale 1.40,3. Soome MM-etapp jätkub kell 15.