Foto: Teet Malsroos
Nädala TOP
28. juuli 2017, 17:57

TOP 5 | Kärgpereväärtused au sisse! (11)

Kuuldused, et EKRE liige Jaak Madison on silma peale pannud lahutatud naisele ja kahe lapse emale, ärritavad seda osa erakonna toetajaskonnast, kes on veendunud, et mis jumal on kord ühte pannud, seda ärgu inimene – eriti aga poliitiline iidol – lahutagu. Ometi on elu korduvalt näidanud, et armastus kipub olema pime nii väljavalitu hariduse, päritolu, laste arvu, abielustaatuse kui ka palju muugi suhtes. Lugupidavat suhtumist väärivad need pered aga niikuinii.

Pakuvad, ei paku, pakuvad…

Mida täpsemalt ja kas üldse Keskerakond Edgar Savisaarele pakub, on raske juba järge pidada. Kuid et endine esimees on avalikult öelnud, et Tallinna üldnimekirja esinumbri koht mõjub mõnitusena, on selge, et Savisaare häälte püüdmiseks ei pruugi pelgalt austusavaldustest endisele juhile enam piisata. Peaministripartei korvisaamisi on piinlik pealt vaadata aga juba ammu ja nii tuleks Savisaare upitamine ükskõik millisele (au)kohale erakonna väärikuse hinnaga.

Eestlaselt kooritakse mitu nahka

Uudis sellest, et lõunanaabrid kergitavad alkoholiaktsiisi, annab põhjust parastada küll Jevgeni Ossinovskil, sest hoolimata teravast kriitikast oli ta õigel teel – isegi teejuhiks –, ent Lätti alkoholivarude järele sõitjaid see vaevalt peatab. Kuidas kaubandusturistilt mitu nahka koorida, selles on head eeskuju andnud eestlased: aktsiisi tuleb tuntavalt tõsta, kuid viinahinda mitte nii kõrgeks, et turist koju jääks.

Kallis kingitus

Kas tõsiasi, et rahvusringhääling ostis jalgpalli Euroopa meistrivõistluste teleõigused suures osas Eesti Jalgpalli Liidu raha eest, on hea või mitte, sõltub, mis nurgast vaadata. Jalgpallihuviline televaataja rõõmustab, maksumaksja esialgu ehk ka, ent (riigi)meedialt läbipaistvuse ootaja mitte nii väga. Et viimaste hulka on alati kuulunud ka ERR, võidakse peagi avastada, et mainekahju polnud rahasäästu väärt.

Takistusrada vabadussambani

Kui vabalt on kohane end monumendi juures tunda, sellele on raske ühest vastust leida. Ometi tundub vabadussamba ümber terasliistude paigaldamine, et rulatajad seal enam sõita ei saaks, riigipoolse ülereageerimisena. Seda enam, et sammast lapime niikuinii regulaarselt, kuid rulapargid on sellisest hoolest pigem ilma jäänud.