Kristian Kullamäe.Foto: Martin Ahven
Korvpall
28. juuli 2017, 20:44

KORVPALLI U18 EM | Koondise liider Kullamäe: turniiri ajal üritan meediat mitte jälgida

Eesti U18 korvpallikoondise üks liidreid Kristian Kullamäe tõdes pärast võitu Šveitsi üle, et konarliku avapoolaja järel saadi oma asjad hästi käima. 

"Alguses oli mängijatel ehk väike närv sees ja me ei saanud end hästi käima," rääkis Kullamäe kohtumise algusest, kus 13:4 eduseisult Šveits 16:15 juhtima lasti. Vähehaaval saadi aga ree peale. 

"Teisel poolajal alustasime enesekindlalt. Kõik olid juba mängu tempoga harjunud. Tundsime juba rohkem vastast - see saigi lõpuks määravaks," lisas ta. "Meil on pikk pink ja saame palju vahetada. Tänu sellele saame agressiivselt mängida." 

Kuigi noormeestel lasuvad koduse turniiri eel kõrged ootused, siis mängujuhi sõnutsi läks esimene tuhin kiirelt üle. "Eks see on kõigile uus kogemus. Alguses võib-olla väike närv oli, aga usun, et oleme piisavalt tugeva iseloomuga, et see meid ei mõjuta," kinnitas Kullamäe. 

Ta tunnistab, et kui enne on meediat ja seal toimuvat palju jälgitud, siis vähemalt järgmised poolteist nädalat enam mitte. "Vähemalt mina üritan küll turniiri ajal vältida lugemast, mida inimesed arvavad," sõnas Kullamäe. "Meie ajame oma asja nii hästi kui oskame!" 

Koondise rünnakute dirigent ei salga, et võib-olla on ootused liiga suureks kruvitud, kuid sellele ei tohi lasta end häirida. "Kõrged ootused ongi need, mis mängijat arendavad," teatas Kullamäe ambitsioonikalt. "Mul otseselt mingit närvi polnudki. Olen Saksamaal suure publiku ees mänginud." 

Rohkem korvpallihuvilisi ootab Kullamäe ka Kalevi spordihalli. "Homseks muidugi rohkem! Rahvas saali! Taaniga peaks vähe põnevam lahing ka tulema," kutsus ta publikut kaasa elama!