Rannavolle vahepala. Foto: LAURA OKS
Spordivaria
30. juuli 2017, 17:43

Võsul selgusid rannakuningas ja -kuninganna

Üle pika aja toimus koduse Rannavolle karikasarja etapp taas King of the beach formaadis, mis tähendab, et osalejad ei mänginud mitte ühe konkreetse, vaid erinevate paarilistega ja üldjärjestuse parim selgus individuaalselt. Võsu Rannafestivali raames toimunud Sportlandi Rannakuninga ja -kuninganna etapil pälvisid ihaldatud tiitlid Maksim Petrov ja Liis Kullerkann vahendab Volley.ee

Särava tiitli nimel alustas võistlust 16 mees- ja kaheksa naismängijat, kes olid jagatud neljastesse alagruppidesse. Alagruppides mängis iga pallur kolme erineva paarilisega teistega läbi ja kaks paremat pääsesid järgmisse ringi, kus moodustusid uued nelikud. Igas matšis mängiti üks geim 21 punktini.

Maksim Petrov läbis alagrupi puhaste paberitega, kui võidud tulid nii Urmas Piigi, Harri Palmari kui ka Kaarel Kaisiga paaris mängides. Sama võimsad avaldused tegid esimeses faasis ka Dmitri Korotkov ja Kaspar Pomerants. 

Poolfinaalis kuulus Petrov ühte nelikusse Piigi, Korotkovi ja Marko Sõnaga. Alustuseks võitis ta koos Korotkoviga 21:12 ja Piigiga 21:10, ent viimases matšis tuli Sõnaga paaris mängides tunnistada Korotkovi ja Piigi 21:18 paremust. Surnud ringis oli tal aga geimipunktides selge edu (60:43, Piik 54:49, Korotkov 52:51) ja pääs finaali valla. Teisest poolfinaalist liikusid edasi Harri Palmar ja Aleksei Povjakel, kes kogusid samuti kaks võitu. Ülinapilt jäi esikohamängudest eemale Kaspar Pomerants. Tema geimipunktide suhe oli 56:51, kahel paremal aga 57:50.

Finaalis ei teinud Petrov mingit hinnaalandust ja võitis kõik kolm kohtumist. Surnud ring andis teise koha Palmarile ja kolmanda Povjakelile. 

Võsu rannavolle parimad. Foto: Gertrud Alatare

Naiste seas pidi Liis Kullerkann samuti vaid ühes mängus väljakult kaotajana lahkuma. Poolfinaalis noppis ta võidud nii koos Kristi Nõlvaku, Anna-Liisa Peetmaa kui ka Kadri Leiteniga. Parem geimipunktide suhe viis teisena finaali Peetmaa. Teises poolfinaalis kaotas Liisi õde, Kadi Kullerkann kõik kolm matši. Kaks võitu teenisid nii Mari-Liis Graumann, Maret Kuuse kui Kristi Vink. Geimipunktide võrdluses edeneseid kaks esimest.

Finaalis startis Liis Kullerkann ülivõimsate 21:12 (koos Peetmaaga) ja 21:5 (koos Graumanniga) võitudega ning esikohta ei röövinud temalt ka viimase matši 19:21 (koos Kuusega) kaotus. Rannakuninganna geimipunktide suhe oli lõpuks 61:38, teiseks tulnud Graumannil 54:45 ja kolmanda poodiumikoha teeninud Peetmal 47:52.

Kodune rannavolle karikasari saab oma võimsa lõppakordi järgmisel nädalavahetusel, kui Kuressaares toimuvad Eesti meistrivõistlused.