Ferraride võim: Sebastian Vettel ees ja Kimi Räikkönen taga.Foto: AFP
Vormel 1
30. juuli 2017, 22:22

Ferrarid andsid vastulöögi, Verstappen taas kriitikanoolte all

Kui paar nädalat tagasi tundus, et Lewis Hamilton haarab vormel-1 sarja tiitliheitluses ohjad, siis tänasel Ungari etapil andis Sebastian Vettel võimsa vastulöögi. Ferrari esipiloot pani koos tiimikaaslase Kimi Räikköneniga Mercedese korralikult paika ja üheksa etappi enne hooaja lõppu kasvas Vetteli edu neljandana lõpetanud Hamiltoni ees ühelt punktilt 14 peale.

Vettel kurtis pärast võistlust, et võit ei tulnud sugugi kergelt ja tal oli probleeme oma Ferrari juhtimisega. Rohkemate möödumisvõimalustega rajal oleks sakslase seis hoobilt kehvem olnud, aga Ungaris on üldjuhul raske positsiooni parandada. Nii lõpetas Räikkönen kohe Vetteli selja taga, aga esikohale ta tõusta ei suutnud.

„Kimi oleks võrreldes minuga suutnud näidata oluliselt kiiremat tempot, aga õnneks pole Ungaris võimalik mööduda. Samas olin kogu aeg pinge all ja mul polnud võimalust eksida,“ lausus Vettel pärast autasustamist.

„Lootsin rahulikumat pärastlõunat, aga sain juba enne starti aru, et autoga pole kõik korras. Rool oli pisut viltu ja selle keeramine muutus aina raskemaks,“ lisas ta.

„Tundsin, et mul on piisavalt kiirust, aga olin karbis. Pidin jälgima, et Mercdesed liiga lähedale ei saaks,“ ütles Räikkönen.

Muidu üsna sündmustevaeses sõidus sai taas ohtralt tähelepanu 19aastane Red Bulli talent Max Verstappen, kes sõitis avaringil välja tiimikaaslase Daniel Ricciardo. „Proovisin teises kurvis kokkupõrget vältida, aga tabasin teda auto kõige nõrgemasse kohta. Ma ei taha kellelegi meelega otsa sõita, eriti tiimikaaslasele. Räägin Danieliga juhtunust ja silume asjad ära,“ selgitas viienda koha saanud hollandlane.

Katkestama sunnitud Ricciardo tuju polnud pärast intsidenti loomulikult kuigi roosiline. „Verstappeni liigutus oli pehmelt öeldes amatöörlik. Sellised asjad ajavad närvi, sest ta ei üritanud isegi minust mööduda. Talle ei meeldi, kui tiimikaaslane saab temast ette - Max ei suuda seda taluda,“ pahandas Austraalia võidusõitja.

Vormel-1 läheb nüüd suvepuhkusele, järgmine etapp peetakse 27. augustil Belgias.

Vormel-1 Ungari GP

1. Sebastian Vettel 1:39.46,713, 2. Kimi Räikkönen (mõlemad Ferrari) +0,908, 3. Valtteri Bottas +12,462, 4. Lewis Hamilton (mõlemad Mercedes) +12,885, 5. Max Verstappen (Red Bull) +13,276, 6. Fernando Alonso (McLaren) +1.11,223.

Sõitjate arvestus: 1. Vettel 202, 2. Hamilton 188, 3. Bottas 169, 4. Daniel Ricciardo (Red Bull) 117, 5. Räikkönen 116, 6. Verstappen 67.

Konstruktorite arvestus: 1. Mercedes 357, 2. Ferrari 318, 3. Red Bull 184.