Venemaa kergejõustikuliidu president Dmitri Šljaktin.Foto: VASILY MAXIMOV AFP
Doping
3. august 2017, 20:48

EI! Rahvusvaheline alaliit keelab jätkuvalt Venemaa sportlaste võistlemist

Rahvusvahelise kergejõustikuliidu (IAAF) liikmed otsustasid tänasel kongressil alalhoida Venemaa alaliidule ja sealsete sportlastele määratud võistluskeelu. Seda vaatamata Venemaapoolsest esimesest avalikust vabandusest, teatab BBC.

Täna hääletusel olnud küsimusel, kas säilitada meie idanaabri sportlaste võistluskeeld, hääletas keelu jõusse jätmise poolt 166 liikmesriiki, vastuhääli kogunes 21. Rahvusvahelistele võistlustele tagasi lubamiseks oleks Venemaa alaliidul täna tarvis läinud kaht kolmandikku kongressi vastuhäältest. 

Tulemus on idanaabritele seda šokeerivam, sest enne hääletust vabandasid venelased ametlikult toimunud dopinguskandaali eest, kui üritusel võttis sõna Venemaa alaliidu president Dmitri Šljaktin. BBC andmetel oli tegemist esimese avaliku vabandusega.

"Sooviksin vabandada kõikide nende sportlaste ees, kes on kuld- ja hõbemedalitest ilma jäänud," sõnas mees. "Ma saan teile täna kinnitada, et meie uus juhtkond võitleb dopingu vastu ja see, mis kord oli, ei juhtu enam iial."

Venemaa sportlastel keelati rahvusvahelisel areenil võistlemine 2015. aasta novembrist.

Homme Londonis algavatel kergejõustiku MM-il on siiski stardis 19 nn neutraalset Venemaa sportlast.